Je droombaan vinden - Heb je het ooit zo bekeken?
04 oktober 2012 

Je droombaan vinden - Heb je het ooit zo bekeken?

Wat maakt een droombaan een droombaan? Laatst was ik bij een theatershow van Huub van Swieten in Carré: ‘Thank God it’s Monday’. Een inspirerende show waarin Huub probeert mensen te verleiden hun hart te volgen en hun droombaan te vinden.

Droombaan vinden

Het volgende inzicht kan je helpen jouw droombaan te vinden en hopelijk ook wat meer rust verschaffen in die, vaak oneindige, zoektocht daar naartoe.

Wat is de essentie van een droombaan?

We hebben in Nederland veel (loop)baancoaches’. Gedreven mensen die welwillend zijn andere mensen te helpen bij het vinden van een stuk levensgeluk. Met een (loop)baancoach voer je gesprekken, doe je testen en daar rolt een profielschets uit. Die wordt vervolgens vertaald in de vorm van een concreet baanadvies (waar ben je geschikt voor), zoals bijvoorbeeld architect of een leraar. Alleen over het volgende punt hoor en lees ik veel te weinig. Wat is de essentie van een droombaan? Wat maakt een baan nu eigenlijk een droombaan? Hoe werkt dat precies?

Wat maakt een baan een droombaan?

droombaan

Wat ik met je wil delen is het volgende: er wordt verkeerd om geredeneerd. Als we een baan hebben die we leuk vinden, zijn we geneigd de betreffende baan als uitgangspunt te nemen voor ons geluk. Zoals bijvoorbeeld eerdergenoemde architect of leraar. Die baan is dus de ‘droombaan’. Maar er is meer. Weet je wat een baan een ‘droombaan’ maakt? Als je jezelf erin kwijt kunt. Dan vervul je jouw primaire en elementaire levensbehoefte. Ieder mens heeft er behoefte aan zichzelf uit te drukken, op wat voor manier dan ook. Als je dat niet kan of doet, blaas je jezelf op met het gevaar op een burn-out of depressie. Als je een baan hebt waarin je jezelf kwijt kunt, als je een baan hebt waarin je jezelf op een manier kunt uitdrukken die bij je past, al dan niet in contact met anderen, dán heb je jouw droombaan gevonden. Dat is de essentie van een droombaan.

  • De droombaan levert niet de vreugdevolle energie, de vreugdevolle energie levert de droombaan.

De ‘droombaan’ bestaat niet

De droombaan bestaat niet. Het draait niet om baan ‘A of B’. Een droombaan is wat voldoet aan bovengenoemde kenmerken. Een baan waarin je de energie van verwachtingsvolle spanning voelt en uitkijkt naar de dingen die nog komen gaan. En dat kan in allerlei banen zijn. In mijn boeken zoals De jongen die (van) suikerziekte genas staat nog veel meer te lezen over de werking van energie en de invloed daarvan op je leven.

Hopelijk draagt dit inzicht bij aan het verbreden van je horizon en het vinden van jouw ‘droombaan’. Succes!

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen