Leven in het nu-moment - Waarom is dit zo geweldig?
25 maart 2015 

Leven in het nu-moment - Waarom is dit zo geweldig?

Leven in het nu-moment. Ik weet het, ik weet het… Het is niet bijster origineel. Een term die zo uitgemolken is, dat een hondje z’n pootje er nog voor op zou tillen… En toch, als je in staat bent de misbruikte terminologie van het woord even los te laten, het nu-moment is wel errug lekker!

Kenmerken van het nu-moment

Niet zo lang geleden zat ik ultiem in het nu-moment. En één van de kenmerken van het nu-moment is dat je vergeet dat je… in het nu-moment zit. Ik herinnerde me weer dat ik mij daar laatst bijna een week lang in bevond, toen ik een bepaalde aflevering van de serie House of Cards aan het kijken was. Allereerst: kennen jullie de serie House of Cards? Het is een serie die gaat over het politieke gekonkel in Het Witte Huis. Topserie! Met Kevin Spacey in de hoofdrol (toprol!). Je zou spontaan het geloof in de mensheid verliezen, indrukwekkend. In de betreffende aflevering spreekt Spacey met een oude kameraad die hij kent van de militaire academie waar ze samen op gezeten hebben. Zijn maat is nu rafting instructeur op de woeste wateren van Colorado. Hij verteld Spacey dat hij nooit meer iets anders zou willen doen dan raften, omdat het moment waarop hij zich op het water bevindt, hij alles vergeet. Het is alleen nog hij tegen de elementen. Er is niets anders dan het water en de stroomversnelling voor hem. Geen moment kunnen je gedachten afdwalen, die tijd heb je gewoon niet. Hij en het water. Hij en de elementen. Het perfecte nu-moment.

Leven in het nu-moment

Mijn nu-moment van bijna een week lang was tijdens mijn skivakantie van een paar weken geleden. Skiën vind ik sowieso helemaal geweldig, de bergen, het sporten, de sfeer en gezelligheid. Briljant. Als je skiet is er geen plaats of ruimte voor iets anders. Het is jij en de sneeuw voor je. Als je even niet op let, lig je plat. En op het moment dat je helemaal in het nu-moment zit, ontstaat er vanzelf een soort balans, een dans van je lichaam in een perfecte flow en harmonie. Een staat van moeiteloosheid. Grace. En is dat niet precies wat er ontstaat als je in het nu-moment bent in het dagelijkse leven? Een staat van moeiteloosheid waarin datgene wat je nodig hebt zich moeiteloos aandient? Zonder vooruit te kijken, dient de volgende stap zich steeds automatisch aan. Moeiteloos en zonder inspanning.

Waarom zou je in het nu-moment willen leven? Heel simpel. Het nu-moment is van alle shit ontdaan. En dat is gewoon lekker…

 

Droombaan

Enige tijd terug schreef ik een blog over het vinden van de ‘droombaan’. Dat het niet gaat om de functie die je uitoefent, maar om het uitoefenen van datgene wat je graag doet. Daar kan ieder naamkaartje aanhangen. En het is binnen deze werkzaamheden waarin je jezelf kwijt kunt, waar je een vruchtbare bodem voor leven in het nu-moment vindt. En is dat ook niet precies wat er ontstaat bij het leven in het nu-moment?

Vaccinaties

Nog even terug naar de serie House of Cards. Ik schreef al, het zet je wereldbeeld aardig op zijn kop als je ziet hoe het tot in de hoogste regionen van de politiek werk. Het gekonkel, de verdachtmakingen en het lobbyen. Als ik dan laatst grote krantenkoppen zie met President Obama waarin hij de mensen wereldwijd oproept zich te laten inenten tegen… mazelen, dan weet je ook hoe deze oproep tot stand is gekomen. Fraai stukje lobbywerk van de farma-boys voor een hoop groene dollarbiljetten.

Over vaccinaties gesproken, zo’n anderhalf jaar geleden heb ik een blog geschreven over vaccinaties bij kinderen naar aanleiding van de geboorte van mijn eigen dochtertje (zie http://suikerziektegenezen.nl/ziekte-en-vaccinaties). Ze is inmiddels bijna twee jaar. Vraag je je af hoe het daarmee is gelopen? Ik zal er binnenkort over schrijven.

Volgende stap:

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen