Realiteit - Wil jij wel de appel maar niet de boom?
05 december 2018 

Realiteit - Wil jij wel de appel maar niet de boom?

Zeg eens eerlijk, wie zou zijn eigen leven, zijn eigen realiteit, niet eens een beetje willen aanpassen? Gewoon een beetje ‘opleuken’. Een kloddertje hier, een kloddertje daar, dat soort werk. Zelfs als alles goed gaat en we hebben wat er nodig hebben is, blijft er altijd wel iets te wensen over als we een paar minuten zouden mogen zwaaien met die toverstaf. Toch :)?

Dus wat doen ‘wij mensen’? We gaan dan ergens ‘daarbuiten’ aan de slag met de dingen die we willen veranderen. Als we bijvoorbeeld meer geld, een betere gezondheid, een nieuwe relatie of wat intelligenter willen zijn, dan zetten gaan we met dat voornemen aan de slag. We gaan harder werken, proberen een nieuwe baan te vinden, nemen voedingssupplementen of gaan meer bewegen, checken dating sites of studeren ons suf. En dat is volledig begrijpelijk. Maar al deze acties spelen zich buiten jou af. De acties en keuzes zijn gericht en gefocust op het gevolg van datgene wat we willen in plaats van op de oorzaak.

 

Realiteit

Realiteit en bewustzijn

Het maakt niet uit hoe druk we het onszelf maken met het heen en weer schuiven van de energie in ons leven, in een poging onze realiteit aan te passen, want uiteindelijk is dat wat het is: het heen en weer schuiven van de energie in ons leven. Het kantelpunt ligt in en bij ons bewustzijn. Je essentie is puur bewustzijn en je bent geen energie, je gebruikt energie. Het is een gevleugelde uitspraak die je inmiddels wel zult herkennen als je al langere tijd mijn blogs volgt.

Je bewustzijn is de oorzaak achter alles wat zich in je realiteit afspeelt. Wat we vervolgens ervaren, de manier waarop energie ons dient, is het gevolg van dat bewustzijn.

Als je bewustzijn de oorzaak is van wat zich in je leven afspeelt en je ervaringen een gevolg daarvan zijn, wat is het effect daar dan van? Hoe werkt dit door in je leven? Heel simpel gezegd betekent dit dat als jij niet in harmonie bent met jezelf, de energieën in je leven ook niet harmonieus en zelfs verstorend zullen zijn. Waarschijnlijk niet wat je wilt en zoekt. En omgekeerd werkt uiteraard precies hetzelfde.

Het punt is dat je focus niet zozeer zou moeten liggen in het zwaaien met je toverstaf in de buitenwereld (gevolg) als je veranderingen wilt in je leven, maar dat het zwaartepunt van wat je zoekt in jou zou moeten liggen. In je eigen bewustzijn (oorzaak). Onderzoek dus hoe je wilt dat energie in je leven zou moeten stromen en wees duidelijk naar jezelf toe over wat je wilt ervaren. Dan komt het lastigste, get out of the way of yourself en ontmoet wat je hebt uitgezet als antwoord op je eigen resonantie.

 

realiteit

Energie

Energie dient ALTIJD. Als je niet in harmonie, niet in sync bent met jezelf, dan is het alsof er een gigantische rots in je rivier van energie ligt. Verstoorde of vastzittende energie, die rots,  zorgt letterlijk voor turbulentie en chaos in je realiteit in plaats van voor een harmonieuze stroom.

Doe je voortdurend dingen in je leven om de goede vrede maar te bewaren? Sluit je voortdurend compromissen om tegemoet te komen aan wat iemand anders wil? Hou je vast aan oude verwachtingen van en over jezelf, zelfs als deze niet langer passen? 

Compromissen sluiten, people pleasing en niet je eigen koers en pad volgen zijn zomaar wat voorbeelden van de reden waarom je mogelijk niet in harmonie met jezelf bent en je ‘turbulentie’ ervaart in je eigen stroom van energie. Het probleem met de ‘opofferingen’ die ik hier beschrijf, is dat ze niet voor je werken… Bovendien manipuleren we vaak ook anderen om maar aan onze eigen resonantie te voldoen, juist omdat we zo naarstig op zoek naar die harmonie in ons leven. Werkt niet. Het begint en eindigt in jezelf. Als je in conflict bent met jezelf, zul je nooit de harmonie vinden die je zoekt. Zeker niet in de buitenwereld.

Ziekte & Genezing, gevolg en oorzaak

Zo. Waar staan we nu :)? We begonnen met gevolg en oorzaak en dit is waarom jij als lezers van mijn blogs en boeken zo’n topper bent 🙂 Je durft namelijk te kijken naar de essentie van ziekte. Wat een ziekte je te vertellen heeft. Want als het gaat om anders te kijken naar en/of anders om te gaan met ziekte en genezing, waar kijken we dan eigenlijk naar? Wat proberen we dan werkelijk te ‘genezen’? Het gevolg? Of de oorzaak?

Als je alleen gefocust bent met de gevolgen in je leven, de buitenkant, ben je uitsluitend bezig met ziekte als eindstation. Het is kort en vluchtig. Door te kijken naar de essentie van ziekte, ben je bezig met iets heel anders. Je onderzoekt waar een ziekte vandaan komt, zodat je wat kunt doen aan de turbulentie en disharmonie in je realiteit: de oorzaak.

De ervaringen en gebeurtenissen in je leven weerspiegelen je staat van (bewust)zijn. Er zijn allerlei tools om je daarbij te helpen. En dat is precies wat het zijn, tools of handvatten. Ondersteunend. Maar voor veel mensen zijn het doelen geworden in plaats van handvatten.

 

Realiteit

Yoga en meditatie – handvat of doel?

Neem nou iets als yoga of meditatie. Het is een handvat (gevolg) om bij de oorzaak te komen, namelijk bij je eigen bewustzijn. Maar meditatie en yoga zijn voor veel mensen doelen op zich geworden. ‘Vandaag ga ik naar yoga’. Of: ‘Ik zit op yoga’. Is dat niet hoe je het misschien zelf ook zegt? Eeeeeerlijk zijn :)? Vervolgens vergeet je alles snel weer. ‘En morgen ga ik hinkstap hoogspringen en in het weekend paardrijden’. Het zijn doelen. Je bent bezig met het gevolg. Niet meer dan dat. Na een uurtje hang je misschien weer op het bankie te chillen tot je een week verder met frisse tegenzin weer op pad gaat om je op je mat te vleien 🙂

Veel mensen willen het gevolg in hun realiteit. Het doel en niet het proces. Veel mensen willen de appel, maar niet de boom. Als je bloemen wilt laten groeien in je tuin, doen hoef je je niet op de bloem zelf te richten. Je hoeft niet over de bloemen te fantaseren en er niet op te mediteren. Wat je wel moet doen, is denken in termen van aarde, water, zon en zaadjes. Dat is het proces. Als je dat regelt, dan zijn de bloemen een GEVOLG van de oorzaak.

Dat is waarom mijn boeken hier ook over gaan. Je gaat aan de slag met de essentie van ziekte. Met het proces en van daaruit laat je het gevolg ontstaan.

Ik begrijp dat het best lastige materie is, maar ik hoop dat het je weer een stapje dichter bij jezelf brengt en je helpt bij bepaalde keuzes en beslissingen. Succes!

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen