Kanker is leven in het moment - Het enige geschenk wat je hebt
13 december 2016 

Kanker is leven in het moment - Het enige geschenk wat je hebt

Kanker is leven in het moment. Niet zo lang geleden kwam de korte documentaire over de 37-jarige Cristina uit. Het toont haar aangrijpende strijdt tegen kanker, maar misschien nog wel belangrijker is dat het gaat over de boodschap die zij heeft en met anderen wil delen. Met hart, ziel en zaligheid wil ze anderen ervan te doordringen om in het moment te leven.  

Het is vanuit die essentie, als al het andere wegvalt en alleen datgene nog overblijft wat er werkelijk toe doet, dat de absolute wijsheid uit een ervaring wordt gedestilleerd. En die van Cristina wil ik heel graag met je delen. Dat is ten slotte haar doel en met dit blog kan ik daar een kleine bijdrage aan leveren.   

Kanker is leven in het moment

De documentaire toont waar Cristina in deze jaren doorheen gaat. Wat ze voelt en ervaart. Het laat de hoop zien, de wil om te leven, om te genezen, maar ook de angst, vrees en onzekerheid. De uitslagen van de onderzoeken, de second opinion, de chemo’s, de fysieke aftakeling. Er is nog zoveel wat ze wil doen, nog zoveel plekken die ze wil bezoeken, nog zoveel dromen die ze wil waarmaken. Ze reist, ze huilt, ze lacht, ze deelt. En daarmee wordt alles teruggebracht tot de absolute essentie van het bestaan als mens: het leven. De liefde.

Dit is wat Cristina met je wil delen:

Cristina:

Ik ben nu verliefder dan ooit. Mijn man beschermt me, verzorgt me. Ik denk dat God hem aan me heeft gegeven omdat hij wist wat ik mee zou maken. We zijn een team. Ik moet blijven leven voor hem en voor mezelf. Ik wil hem nooit verdrietig zien. En zelfs als me wel iets overkomt, heb ik echt het gevoel dat er van me gehouden is met de meest oprechte liefde die mensen elkaar kunnen geven.

Cristina:

Iedere dag telt. De zegen van kanker is leven in het moment. Naarmate je dichter bij de dood komt, voel je je juist meer in leven. En voor mij is dat echt de waarheid.  

Cristina:

Toen ik te horen kreeg dat ik leverkanker had besefte ik iets. Ik had het gevoel dat het mijn plicht was om mijn vrienden en geliefden te vertellen… ze te vertellen…dat je alleen dit moment hebt. Dat is alles wat je hebt. Dat is de enige garantie in het leven. DIT MOMENT. Morgen is nooit echt hier. Gisteren is sowieso weg. Dus dit moment is het enige geschenk wat je hebt. En dat probeer ik met iedereen te delen. En misschien ben ik hier om iemand dat te leren. Misschien is dat mijn les. Misschien ben ik daarom hier. Misschien is dat mijn doel. Misschien moet ik mensen vertellen: ‘Wordt wakker. Wordt wakker!’

 

kanker is leven in het moment

 

 Het geschenk van ziekte

Een ziekte is een hele extreme manier om iets te ervaren. Alles staat stil. Alle zooi in je leven is ineens onbelangrijk geworden. En dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Iedereen komt terug bij zichzelf. Bij de absolute essentie van zijn of haar leven. Dat is ook het geschenk van ziekte.

Kanker is leven in het moment… Lieve mensen dit is geen waarschuwing of geen opgeheven vingertje. Ziek of niet, kanker of een andere ziekte, leef of begin (opnieuw) met leven! Als je uitgerangeerd voelt, als je jezelf op een zijspoor hebt gezet, als je hebt opgegeven, als je je vast en gevangen voelt zitten, denk dan na over de boodschap van Cristina en de boodschap die ik je ook zo graag mee wil geven.

Robbie Williams zong ooit: We let your prophets go to waste. Laat dat niet gebeuren met Cristina’s boodschap. Leef. Durf te leven! Want als alle opsmuk in het leven wegvalt, is dit wat er overblijft. Dan ga je pas weer zien en ervaren hoe kostbaar en mooi het leven werkelijk is.

Deel Cristina’s verhaal met iedereen waarvan je denkt dat hij of zij het kan gebruiken.

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Viv
Door

Viv

op 15 Dec 2016

Heel mooi geschreven en zo is het ook. Helaas heb ik die kant van de medaille ook gezien en ik ben nog intenser en bewuster gaan leven, dit is zo'n mooie kant van (ernstig) ziek zijn (voor mij)! Soms loop ik over van geluk, zo overweldigend kan het nog steeds zijn. Maar om nou te zeggen daarom had ik het niet willen missen dat gaat me een stap te ver hahaha. Wat ik hier nog aan toe wil voegen is een quote "Ben jij bang voor de dood? Of bang om te leven? Waar kies jij voor?"

Franklin
Door

Franklin

op 30 Dec 2016

Dat begrijp ik helemaal, je zit er niet perse op te wachten... :) Maar wel een geweldige manier om ermee om te gaan Viv! Het is toch bizar dat door op een bepaalde manier naar de ziekte te kijken en ermee om te gaan dat je dit soort gevoelens überhaupt kunt ervaren! Want het blijft gewoon een verschrikkelijke ziekte! Dank ook voor je mooie aanvullende vraag!

Reactie plaatsen