Kennissessie Zelf-realisatie of verlichting - Het Begin
28 maart 2017 

Kennissessie Zelf-realisatie of verlichting - Het Begin

Eind vorig jaar schreef ik het al: ik ga meer informatie delen over het prachtige proces van Zelf-realisatie of ‘verlichting’, om er een meer populaire term tegenaan te gooien. Iedereen die mij al langere tijd volgt of mijn boeken heeft gelezen, weet dat het bij de oorsprong of essentie van ziekte draait om wat daarachter ligt: de thema’s die je terugbrengen bij jezelf. Ziekte is een kapstok voor wat daarachter ligt. Noem het ‘de grotere waarheden’.

Eind deze week komt de eerste kennissessie ‘Zelf-realisatie of verlichting – Het Begin’ uit. Hou de mail daarover in de gaten, want het eerste weekend krijgt je op deze kennissessie bijna 30% korting.

In dit blog deel ik een onderdeel uit deze kennissessie. Het onderdeel gaat over het feit dat je geen foute keuzes kunt maken, maar dat we onszelf vaak wel enorm gek maken met de ‘betekenis’ van iedere keuze die we krijgen voorgeschoteld. De ‘betekenis’ van alles wat ons overkomt. Een enorme showstopper tijdens het proces van Zelf-realisatie.

Proces van ontwaken

Als we in ons proces van ontwaken zitten, dan vragen we ons vaak bij werkelijk ALLES af waarom ons dit overkomt en wat de betekenis ervan is. Stel je het volgende voor. Je krijgt een nieuwe baan aangeboden. Je zit in de stress, want moet je die baan nu wel of niet accepteren? Wat betekent dit voor je leven? Moet je verhuizen, ga je je familie en vrienden missen, hoe zit het met de reistijd, ga je het wel leuk vinden, zal het voor langere tijd zijn, gaan mijn huidige vriendschappen hieronder lijden etc. etc.

En dan komt de volgende fase. O mijn God, wat als ik de verkeerde beslissing neem. Het is een life changing beslissing, wat als het een dramatische keuze blijkt te zijn? Wat als alles in de soep loopt, wat als dit de verkeerde afslag is, wat als… Het ene moment denk je, ik moet het doen en nog geen seconde later loopt het dun door je broek en denk je: Neeee, ik moet het niet doen!

Gelukkig heb je alle tig miljoen opgerezen meesters en engelen opgeroepen en om hulp en advies gevraagd. En krijg je van je Zelf ook signalen. Of van het universum. Of toch niet? Het moet goed zijn wat nu gebeurt, want ik loopt toch op mijn pad. Denk ik ten minst. Maar ik twijfel nu toch weer en misschien verzin ik het wel, maar dat medium zei dat ik het wel moest doen, maar die andere zei van niet en… etc etc….

Je kunt geen foute keuzes maken

Lief mens, relax! Je kunt geen foute keuzes maken. Je denkt dat het een magistrale, enorme keuze is, maar dat is het niet. Iedere keuze is perfect of je het nu wel of niet doet. In dit soort gevallen komen veel mensen vast te zitten in de drama. Wordt er van een muis een olifant gemaakt. Ik gebruik het voorbeeld van een baan, maar het kan van alles zijn. Ik weet zeker dat je er wel iets uit je eigen leven naast kunt plaatsen.

Iedere keuze die je maakt is absoluut perfect. Weet je waarom? Alles wat er in je leven gebeurt staat in het teken van je Zelf-realisatie als je dat pad eenmaal opgelopen bent. Je hebt de deur geopend voor je eigen essentie en alles in je leven staat in dienst daarvan. Daarom kun je geen verkeerde keuze maken.

 

Kennissessie Zelf-realisatie of verlichting

Het is energie en energie is neutraal

Als je kiest voor een nieuwe baan en het is toch niet wat je hoopt, dan dienen de energieën zich vanzelf aan die de boel weer corrigeren. Het maken van een keuze is wel belangrijk. Daarmee breng je de energie namelijk in beweging. Maar het universum probeert je niets te laten zien. Het is energie. Het is een mogelijkheid. Het is geen test van het universum. Als je besluit bij je oude baan te blijven, dan is dat ook goed. Het is niet dat je dan drie plaatsen terug moet op het ganzenbord. Dat je niet verder evolueert. Haal die druk van jezelf af. Het is geen test. Het is energie en energie is neutraal. Het maakt niet uit wat je kiest. Je essentie is aan het integreren en alles in je leven staat in het teken daarvan.

Vertrouw je Zelf. Letterlijk.

Nogmaals: je kunt geen foute keuze maken. Het is leven en je staat jezelf een ervaring toe of het nou in de nieuwe baan is of in de oude baan. Het enige wat telt is dat je IN het leven staat. Het leeft. Als je eenmaal een keuze maakt, ongeacht wat het is, dan kan de energie gaan stromen. Als je in een bewustzijn van twijfel, angst en beperking verblijft, dan komt alles in je leven tot stilstand. Haal die druk weg. Je kunt het niet fout doen. Vertrouw je Zelf. Letterlijk.

Er zijn mogelijkheden. Potenties. Maar het is geen test van je Zelf, van een opgerezen meesters of welke engel dan ook. Er is geen oordeel over de keuze die je maakt. Het is een keuze en een ervaring, that’s it. Kies waar je blij van wordt, je doet het of je doet het niet. Maak er geen innerlijke strijd van. En als de keuze niet bevalt, dan kies je opnieuw. Dat is hoe energie werkt.

Eind deze week volgt meer informatie over de eerste kennissessie ‘Zelf-realisatie of verlichting – Het Begin’.

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen