Meerdere keuzes op hetzelfde moment maken en ervaren
17 oktober 2018 

Meerdere keuzes op hetzelfde moment maken en ervaren

Niet zo lang geleden schreef ik een blog over ‘pebble tiles’. Ik gebruikte deze steentjes als metafoor om je te laten zien dat je geen verkeerde keuzes kunt maken (klik hier). In dit vervolg wil ik je laten zien dat je ook meerdere keuzes op hetzelfde moment kunt maken en ervaren. Het helpt je anders naar gebeurtenissen in je leven te kijken, waardoor je ook anders met die gebeurtenissen kunt omgaan.

Meerdere dingen tegelijkertijd ervaren

Net zoals je geen verkeerde keuze kunt maken en steeds opnieuw kunt kiezen, kun je ook meerdere dingen tegelijkertijd ervaren. De uitdaging is dat je focus vaak gericht is op het ene ding dat overheerst in je leven. Bijvoorbeeld een deel van jezelf dat boos is, angstig of gefrustreerd. Als je leven zich daar afspeelt, besef dan dat dit slechts een deel van je ervaring is. Alleen doordat je focus daar volledig ligt, lijkt het alsof dit alles is wat er bestaat.

Vastzittende energie

Kijk eens naar een stromende rivier dat zich een weg baant door het landschap. Ook water is gewoon energie. Bedenk dat iedere plons water, klein of groot, energie is die een ervaring heeft. Als het water terugkomt in de stroom en daarmee terugkomt bij zichzelf, is het klaar voor een nieuwe ervaring.

Stel je nu voor dat het winter is. Het is koud en guur buiten. Delen van het water bevriezen, veranderen in ijs en komen vast te zitten. Dat is wat ook kan gebeuren na iets wat jij hebt ervaren als iets naars. De energie van de ervaring komt vast te zitten in je systeem. De energie die ‘bevriest’, komt vast te zitten in een patroon en stopt met stromen. Een patroon van bijvoorbeeld boosheid, angst of frustratie die je steeds ervaart. Als daar je focus op ligt, iedere keer dat dit gevoel naar boven komt, dan is dit waar je leven uit bestaat.

ervaren


Het is ‘maar’ energie

Het goede nieuws is dat het ‘maar’ energie is. En alle energie streeft naar een oplossing. Om te stromen en terug te keren naar zijn neutrale staat van zijn. Net als water altijd terugkeert naar de stroom. Je hoeft het water niet te ‘maken’ of te ‘repareren’ om terug te keren naar die stroom. Je hoeft alleen toe te staan dat het bevroren water weer terugkomt bij zichzelf. In de stroom. En die stroom zal het stuk ijs, dat bevroren water, altijd accepteren, hoe scherp of koud het ook is. Acceptatie is alles waar om wordt gevraagd.

Als je onthoudt en accepteert dat wat je voelt maar emoties zijn, hoe echt het ook voelt, dan kun je toestaan dat het bevroren stuk ijs, die vastzittende energie, weer opgenomen wordt in de stroom en daarmee terugkomt bij zichzelf. Waar het ooit ook vandaan gekomen is. En dat is waar het om gaat als die emoties op de deur kloppen. Het betekent simpelweg dat een deel van jezelf (een aspect of persoonlijkheid), dat je misschien als verwrongen of oncomfortabel ervaart, klaar is om weer te integreren.

Als je op zoek bent naar verdieping en je de materie die ik deel als verhelderend, inspirerend en waardevol ervaart, dan heb ik heel goed nieuws voor je! Ik wil je graag helpen om door te groeien naar de volgende fase in je leven. De komende maanden wordt hiervoor een apart ledendeel op de website gerealiseerd. Daar kun je die stap maken. Ik houd je op de hoogte!


Meerdere ervaringen tegelijkertijd

Misschien vind je het lastig om te bevatten dat je meerdere ervaringen tegelijkertijd kunt hebben. Misschien denk je: ik begrijp wat je bedoelt, maar wat ik op dat moment ervaar is wat ik ervaar. Punt. Hoe kunnen er meerdere dingen tegelijkertijd zijn? Als je er zo naar kijkt, probeer dan eens het volgende.

Vul twee bakjes met water. Een met heet water en een met koud water. Stop nu in allebei de bakjes een hand. Wat ervaar je? Juist, heet en koud. Je hebt twee ervaringen op hetzelfde moment die je registreert in verschillende delen van je jezelf. En wie bevat beide ervaringen? Dat is in wat ik je essentie of pure bewustzijn noem.

Het is op die plek waar je uit al je ervaringen kunt kiezen. Waar al de aspecten en persoonlijkheden, waarover ik zo vaak geschreven heb, zich bevinden. De gewonde en niet gewonde delen. De vraag aan jou is: op welke ervaring ligt jouw focus? Focus je je zo erg op het hete water dat je het koude water vergeet? Of ervaar je dat er, net als dat er altijd verschillende keuzes zijn, ook altijd verschillende ervaringen op hetzelfde moment zijn? Wat kies je? Waar focus je je op?

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Vraag jezelf niet af wat gaat veranderen, maar wat blijft hetzelfde? Klik hier en genees de oorsprong van ziekte met De Masterclass Geheimen van Genezing! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan!

   

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Peter
Door

Peter

op 17 Oct 2018

wij zijn energie

Reactie plaatsen