Seizoenen kennen een ritme - Integratie en loslaten in de herfst
30 oktober 2018 

Seizoenen kennen een ritme - Integratie en loslaten in de herfst

Seizoenen en hun betekenis! Wel eens gedacht, wat is dat toch voor geneuzel met die jaargetijden en de invloed die het zou hebben op je leven? Waarom is het zo belangrijk om het ritme van de seizoenen te volgen? Hoezo lopen seizoenen synchroon met je eigen levensfase? 

Leuk om in dit blog eens te verduidelijken hoe dat dan precies zit met moedertje natuur en de invloed op jouw leven. Kun je het lezen als je in de trein zit en vertraging hebt omdat er blaadjes op de rails liggen: heeeerfst 🙂

Seizoenen – De herfst

Een goede vriendin van mij is gek op de natuur en kruidenkunde. Ze lag onder een loofboom en beschreef procesmatig waar een boom in het herfstseizoen doorheen gaat, want na de bizarre zomer die we hebben gehad kun je er echt niet meer omheen: het is herfst. Het seizoen van loslaten en integreren. Waarom juist in dit seizoen?

In het kort gezegd komt het hierop neer. Een boom laat zijn blad niet los als het groen is. Als het herfst is, komt er een proces op gang waarbij de boom eerst alle waardevolle stoffen uit de boom terugtrekt en dit vervolgens opslaat in de wortels. Alles wat waardeloos geworden is kan daarna worden losgelaten. Het blad valt van de boom. Zonder enige moeite. Met het eerste de beste zuchtje wind laat het blad los.

seizoenen

 

Hoe kun je dat naar jezelf toe vertalen?

Ook als mens haal je je lessen of inzichten eerst uit je ervaringen en vervolgens integreer je die. In je ‘wortels’. Net als bij een boom werkt het ook voor de mens niet om het groen blad (de ervaring) af te schudden voordat het klaar is om op een natuurlijke manier geïntegreerd en losgelaten te worden. Als je midden in de actie of de ervaring zit is dat loslaat moment simpelweg nog niet gekomen.

Ervaring integreren en loslaten

Is het proces daarmee geëindigd? Nee. Een vriend van mij had daar nog een mooie toevoeging op. Als het ‘waardeloze’ blad losgelaten wordt, valt het op de grond. Daar dient het als voedsel voor andere micromechanismen. Oftewel, de wijsheid en inzichten van de ervaring die je hebt geïntegreerd en losgelaten, dient weer als ‘voedsel’ voor anderen. Zo leren we van elkaar.

 

Seizoenen

 

Alles kent zijn eigen natuurlijke ritme

In dit korte blog wilde ik op een hele simpele manier laten zien dat de seizoenen wel degelijk een rol spelen als het gaat om het op een natuurlijke manier synchroon laten lopen van het leven van de mens en de seizoenen.

Alles kent zijn eigen natuurlijke ritme. Het komt je absoluut ten goede om hier wat bewuster mee om te gaan en daadwerkelijk wat meer te luisteren naar wat het seizoen je wil vertellen in plaats van door te razen als het tijd is om te integreren. Af en toe is het nodig om stil te staan. Denk hierbij ook aan ziekte en genezing. Of rouwverwerking, of het nou komt door het verlies van een geliefde, een baan of een identiteit. Alles kent zijn eigen seizoen.  


Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.    

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Linda
Door

Linda

op 30 Oct 2018

Mooi! Dankjewel Franklin!

Tonnie
Door

Tonnie

op 30 Oct 2018

Heel mooi en het helpt om ons meer bewust te worden van onze eigen processen.

Marlene
Door

Marlene

op 31 Oct 2018

Mooi omschreven, Franklin. Dank je wel :)

Franklin
Door

Franklin

op 31 Oct 2018

Dankjewel voor jullie mooie reacties Linda, Tonnie en Marlene!

Rina Exel
Door

Rina Exel

op 29 Sep 2020

Mooie blog over tijden van het jaar. Dan zijn natuur en mens en dier gelijk. We passen ons aan. Om na de herfst en winter weer opnieuw in een jaar te beginnen. Dankje. Groet Rina.

Franklin
Door

Franklin

op 14 Oct 2020

Hi Rina, dank voor je bericht, mooi om te lezen!

Monique
Door

Monique

op 01 Oct 2020

Weer zo'n mooie blog! Dit thema gebruik ik ook vaak in mijn cursus. Dankjewel en ik heb het gedeeld op facebook, lieve groet van Monique

Franklin
Door

Franklin

op 14 Oct 2020

Dank voor je bericht Monique en leuk dat je het hebt gedeeld! Altijd een fijn gevoel als je iets leest wat aansluit bij waar je zelf ook enthousiast over bent.

Reactie plaatsen