Zelfreflectie - wat heeft ziekte je te vertellen?
10 mei 2016 

Zelfreflectie - wat heeft ziekte je te vertellen?

Zelfreflectie is onmisbaar voor de materie in mijn boeken. Iedere week heb ik de eer en het voorrecht om voor duizenden lezers een blog te schrijven. Voor de duizenden mensen met wie ik via mijn Facebook pagina contact heb, is er zelfs enkele malen per dag een contactmoment. Vooral de laatste tijd schrijven honderden en honderden mensen per week zich in. Door deze aantallen heb ik inmiddels een heel goed beeld van de manier waarop mensen in zijn algemeenheid met ziekte omgaan. Speciaal voor veel van mijn nieuwe lezers schrijf ik dit blog. Het volgende valt mij op:

Er is nog steeds een grote groep mensen die niet bereid is naar zichzelf te kijken. De methodiek die ik uitdraag is heel eenvoudig. Werkelijke genezing draait om het genezen van de essentie van ziekte. De essentie van ziekte is het thema of de thema’s waar een ziekte je op wil wijzen. Bijvoorbeeld een gebrek aan eigen-waarde of eigenliefde. Genezen doe je van binnen naar buiten: van mentaal, naar emotioneel, naar fysiek. Het fysiek lichaam is het eindstation in plaats van het vertrekpunt.

Zelfreflectie

Er zijn heel veel redenen waarom een ziekte zich kan openbaren en ieder mens is uniek en verschillend. En wie ben ik om te zeggen wat een ziekte jou en/of de mensen om je heen wil brengen? Wat ik wel kan zeggen, is dat iedereen een rugzak(je) heeft. En dat is ook niet raar. Je bent mens en het leven is vaak niets meer of minder dan een rollercoaster. Mijn methodiek richt zich op het genezen van de essentie van ziekte, maar daarvoor is wel een bepaalde mate van zelfreflectie vereist.

Zelfreflectie

Een simpel voorbeeld

Een simpel voorbeeld. Als je ouders weinig oog voor je hadden omdat ze altijd druk, bezet en aan het werk waren en de enige manier om aandacht van hen te krijgen was door goed te presenteren, dan is de kans groot dat je erg prestatiegericht en perfectionistisch bent. Dat je altijd op je tenen loopt en het uiterste van jezelf vraagt om maar onbewust ‘goedkeuring’ te krijgen. Hierdoor is de kans groot dat je jezelf uitput, je eigen grenzen niet respecteert en het gevoel van eigen-waarde en eigenliefde buiten je zoekt om je heel en compleet te voelen. Het is een conditionering geworden. Een imprint. Deze manier van leven, waarbij je jezelf zo voorbij loopt, kan door stress en uitputting leiden tot ziekte. Blokkades die zich vastzetten in het fysieke lichaam.

Ziekte laat zien dat er een onbalans is in je leven. Dat is ook het geschenk van ziekte. Het brengt je terug bij jezelf. Als je niet bereid bent te kijken naar wat een ziekte te vertellen heeft, als je niet bereid bent te onderzoeken wat er aan de hand is in je leven, te onderzoeken wat de patronen zijn en de rode draad is die ziekte heeft gebracht, dan heeft deze manier om naar ziekte te kijken en met ziekte om te gaan, je ook niets te brengen. Het vereist zelfreflectie.

Persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn

Iedereen die mij al lagere tijd volgt en mijn boeken leest, weet dat het uiteindelijk helemaal niet draait om ziekte. Het gaat erom wat daarachter ligt. De thema’s of ‘grotere waarheden’. Het draait om persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn. Om tot genezing van de essentie van ziekte te komen, komt het daadwerkelijke concept van ziekte vaak niet eens ter sprake.

Dit pad is niet altijd het makkelijkste pad. Zelfreflectie is vermoeiend. Het vraagt veel van je. Maar tegelijkertijd is het wel het pad waarvan ik overtuigd ben dat het je het je iets te brengen heeft wat niets anders kan: jezelf. Deze methodiek is er niet op uit om al je problemen op te lossen, maar om je problemen in een heel nieuw perspectief te plaatsen. Het is een diepe, persoonlijke en transformerende aangelegenheid. Geen magisch drankje.

Geniet van deze reis samen met mij. Stel je open, durf je kwetsbaar op te stelen. Het heeft je veel te brengen. Wees niet bang voor wat je vindt. Doe het licht aan in jezelf. De monsters onder je bed bleken in het licht ook niet meer dan schaduwen te zijn.

Mensen die meer willen lezen kunnen op mijn website of via deze link uiteraard mijn boeken bestellen.

Op jouw succes & gezondheid!

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Carin Pondman KristalZuiver
Door

Carin Pondman KristalZuiver

op 10 May 2016

mooi, dit is precies waar ik in mijn praktijk ook mee werk middels NEI, EIK, NLP en ondersteund door natuurgeneeskunde, supplementen, celzouten en gezonde voeding. ik heb door het werken met deze prachtige technieken al vele wonderen zien gebeuren!!

Angela
Door

Angela

op 10 May 2016

Ik heb een incomplete dwarslaesie agv een dubbele nekhernia en een ontsteking in m'n ruggrnmerg, waardoor ik verschrikkelijke zenuwpijn heb, niet meer ksn lopen en eigenlijk niet voor mezelf kan zorgen, terwijl ik alleen ben. Ik ben 52. Zou graag willen weten wat het mij te vertellen zou moeten hebben ....

Franklin
Door

Franklin

op 10 May 2016

Hoi Angela, ik begrijp je pijn en frustratie. Het is een enorme opgave waar je je iedere dag doorheen moet worstelen. Het 'waarom worden we ziek' is er een die moeilijk te beantwoorden is en veel met levensfilosofie te maken heeft. Ziekte betekent ook niet dat iets of iemand iets 'fout' gedaan heeft. Ik ben bang dat ik je alleen maar heel veel kracht en sterkte kan wensen.

Antoinette
Door

Antoinette

op 17 May 2016

Ik denk dat het allemaal energie is. Een wisselwerking van wat je meemaakt en wat het met je doet. Je lichaam "reageert" daarop. Uiteindelijk word je gedwongen door je ziekte om naar jezelf te kijken. Ik blijk Hyperacusis en Tinitus te hebben. Ik ben er achter gekomen dat ik vooral gek word van mijn gedachten als ik veel gezoem, gekraak en andere geluiden in mijn oor heb. Ik moet nu wel voor mezelf kiezen en niet meer voor mijn werk. Mijn gezondheid moet voorgaan en niet geld verdienen. Ik heb weer hobby's ontdekt! Het is een ongelooflijke moeilijke weg, maar wel noodzakelijk en ook heel wonderlijk.

Franklin
Door

Franklin

op 17 May 2016

Twee duimen omhoog, Antoinette!

Reactie plaatsen