Aandacht en focus bepalen waar jouw leven zich afspeelt
07 september 2012 

Aandacht en focus bepalen waar jouw leven zich afspeelt

Aandacht en focus bepalen waar jouw leven zich afspeelt. Een onderwerp wat tijdens mijn lezingen bijna altijd terugkomt, is de manier waarop je de werkelijkheid ervaart en hoe deze tot stand komt. Aandacht en focus spelen hierin een belangrijke rol. Onderstaand filmpje van een minuut laat dit op een humorvolle en werkelijke briljante manier zien.

Aandacht en focus

Voordat je het filmpje start krijg je de volgende opdracht mee. Ja, je wordt inderdaad aan het werk gezet… Voor het filmpje is het belangrijk dat je EXACT TELT hoeveel keer het TEAM MET DE WITTE SHIRTJES de basketbal naar elkaar OVERSPEELT. Start the movie!

 

 

De aap uit de mouw

En… hoeveel keer heeft het witte team de basketbal overgespeeld :)?!? Had je het antwoord goed :)?

Over het algemeen ziet 80 tot 90% van de mensen de gorilla over het hoofd. De focus op datgene waarmee je bezig bent zorgt ervoor dat al het andere je ontgaat. Maar dat wil niet zeggen dat het er niet is. Het filmpje laat op een briljante manier zien dat je werkelijkheid bestaat uit datgene waar je aandacht op gefocust is. In mijn boeken leg ik uit waarom dit zo belangrijk is en hoe je die aandacht kunt verschuiven. Want datgene waar jouw aandacht en focus op gevestigd is, bepaald de manier waarop jij jouw leven (be)leeft.

Ziekte en genezing

In een eerdere blog over ziekte en genezing, ‘De kracht van gedachten’, sloot ik af met de woorden: “De vraag die je jezelf moet stellen is: wat repeteer je dag in, dag uit in je hoofd? Wat zijn de gedachten die steeds terugkomen? Wees je ervan bewust wat de invloed daarvan is op je lichaam.”

De vraag waarmee ik nu afsluit is: “Als je zelfs een gorilla in een pak over het hoofd ziet, wat mis je dan allemaal nog meer in het leven…?”

Blijf open staan voor de dingen die je misschien (nog) niet ziet, maar er wel zijn. Ken jij meer filmpjes die een onderwerp als dit op zo’n prachtige wijze belichten? Help elkaar en deel ze. Laat een link achter in een reactie hieronder voor de andere lezers.


Investeer in jezelf:
Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!   

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Bart
Door

Bart

op 12 Sep 2012

Beste Franklin, Met veel plezier lees ik je blog! En wat een mooi voorbeeld over je aandacht focussen is dit filmpje! En herkenbaar ook...in sommige zaken willen we nog wel eens onze aandacht, bijna obsessief, fixeren op een bepaald onderwerp wat ons bezig houdt, maar wat we eigenlijk doen is onszelf een vorm van tunnelvisie opleggen.. Mooi om te realiseren! Ik kwam dit filmpje ook nog tegen, ook een leuke:)

Groeten

De kracht van persoonlijke ontwikkeling
Door

De kracht van persoonlijke ontwikkeling

op 09 Nov 2012

[...] leert om uit de dagelijkse stortvloed van informatie de juiste dingen te filterteren, zodat je jouw aandacht en focus kunt richten op zaken die jou bekrachtigen en zaken die dat niet doen juist kunt [...]

Kracht van persoonlijke ontwikkeling - 2
Door

Kracht van persoonlijke ontwikkeling - 2

op 20 Nov 2012

[...] ineens overal tegen. Die auto’s zijn er al die tijd geweest, maar nu valt het je ineens op. Je aandacht en focus is bepalend voor wat je werkelijkheid binnenkomt. De werkelijkheid die je bewust ervaart. Waarom is [...]

De dans van persoonlijkheden
Door

De dans van persoonlijkheden

op 17 Dec 2012

[...] Als je stopt met jezelf vereenzelvigen met de spaken van het wiel, en in plaats daarvan je aandacht en focus verlegt naar de as van het wiel, het stiltepunt, je essentie, dan vervalt ook de behoefte aan het [...]

Wat zijn jouw dromen?
Door

Wat zijn jouw dromen?

op 04 Feb 2013

[...] van op jezelf. En dat laatste is uiteindelijk waar het om gaat. Het gaat om jou. Dat is waar je aandacht en focus zou moeten [...]

De kracht van persoonlijke ontwikkeling
Door

De kracht van persoonlijke ontwikkeling

op 05 Apr 2013

[...] leert om uit de dagelijkse stortvloed van informatie de juiste dingen te filterteren, zodat je jouw aandacht en focus kunt richten op zaken die jou bekrachtigen en zaken die dat niet doen juist kunt buitensluiten. [...]

Ziekte en vaccinaties
Door

Ziekte en vaccinaties

op 16 Apr 2013

[...] waar je aandacht op gericht is, kom je mee in aanraking (zie bijvoorbeeld mijn blog ‘Aandacht en focus’ of mijn gratis e-book). Ook dit keer werkte dat niet anders. Ik kwam ‘toevallig’ in [...]

Reactie plaatsen