Boosheid - Laat het gaan, laat het vallen, laat het los
27 juni 2018 

Boosheid - Laat het gaan, laat het vallen, laat het los

Boosheid is ‘slecht’. Boosheid hoort niet bij spiritualiteit. Boosheid hoort niet bij bewustzijn en meesterschap. Je hoort vooral veel te ‘Aum-en’ en in de ‘adem in, adem uit’ modus te staan. Ammehoela! Boosheid is okay. Zolang je mens bent zul je te maken hebben en krijgen met boosheid.

Boosheid is er

Vaak onderdrukken we boosheid. Omdat het niet past of hoort. Maar het is er wel. Boosheid hoort bij ‘onbewuste mensen’. Maar de bewuste mens, die is into ‘love, peace and happiness’. Ammehoela 2 🙂 Het enige wat je daarmee doet is boosheid onderdrukken, want zoals ik net al schreef: het is er wel.

Veel mensen zijn bang om boosheid los te laten. De reden daarvoor is dat mensen angstig zijn voor de destructie die het veroorzaakt. Bij vrienden, collega’s, familie of de partner. Onzin, die boosheid moet eruit, want het zijn simpelweg menselijke emoties. Stop met het inhouden van boosheid!

Je hebt alle recht om boos te zijn!

Je hebt alle recht om boos te zijn! Sta je boosheid toe en vecht niet tegen je eigen boosheid. Veroordeel jezelf niet. Je hebt ook veel om boos op te zijn. De meesten van mijn lezers die bewust het pad van zelfontwikkeling lopen hebben in het leven veel op zich genomen. Op het gebied van werk, familie en relaties.

Veel van mijn lezers worden niet gezien voor wie ze zijn. Niet gekend en erkent voor en wat ze zijn en doen. Hun talenten worden niet op waarde geschat. Het innerlijke licht wordt niet gezien. En de persoon waar je vaak nog het meest boos op bent… ben jezelf. Omdat je al die shit pikt en je niet uitspreekt. Of omdat je vindt dat je het recht niet hebt om boos te zijn.

Geef jezelf toestemming om boos te zijn

Geef jezelf toestemming om boos te zijn. Veel mensen lopen rond met veel te veel onderdrukte boosheid. Onderken die boosheid. En ja, boosheid en spiritualiteit of bewustzijn gaan heel goed samen. Als je boos bent omdat iemand je onheus bejegend laat het er dan eruit. Als je boosheid namelijk onderdrukt, begint het te fermenteren. Het wordt klef, het verkleefd in jezelf en het zet zich vast. Dat fermentatieproces, boosheid, is een bakermat voor en van ziekte.

Bewustzijn en boosheid

De volgende keer als je boosheid ervaart en je laat het eruit, voel dan tijdens dit proces ook eens wat het met je doet. Er gaat namelijk een waanzinnige kracht vanuit! Het zet heel veel in beweging. Het is een vulkaan die ontlaad. Voel eens wat het met je doet, er is namelijk magie in het moment van boosheid.

Na de ontlading transformeert boosheid vaak. Na een rauwe explosie van energie, want dat is wat boosheid is, ontstaat er een bepaalde helderheid. Clarity. Een bepaalde wijsheid. Je ziet de dingen voor wat ze zijn. Dat is wat er vaak ontbreekt voordat je die boosheid eruit laat. Vaak sluit je eindeloos compromissen voordat je je boosheid loslaat en dat staat helderheid in de weg. Eerst moet die vulkaan barsten.

 

Boosheid


Laat boosheid los. Laat het naar voren komen en ervaar hoe boosheid omslaat in helderheid. Boosheid is de katalysator van helderheid. Stoppen dus met ‘sweet talk’, stoppen met het inhouden van boosheid.

Met je hoofd in de wolken

Soms blijf je misschien liever opzettelijk met je hoofd in de wolken lopen. Doe je alsof bepaalde zaken niet spelen in je leven. Dan hoef je niet alles te zien en te voelen. Want dat is het resultaat van helderheid. Je gaat dingen zien zoals ze zijn. Dingen van jezelf en dingen in de buitenwereld. Veel van die zaken gaan je niet bevallen, dat kan ik je nu al vertellen. Onderschat dit niet.

Helderheid brengt verandering

Boosheid brengt helderheid en helderheid brengt verandering omdat je de dingen in het leven gaat zien voor wat ze zijn. Klein minpuntje is dat de meeste mensen niet houden van verandering 🙂 Verandering brengt vaak onrust en stress met zich mee. Maar lief mens, alles in het leven gaat over verandering. Of het nou fysiek is of mentaal of op het niveau van bewustzijn.

Oude, vastzittende energie, opgekropte boosheid, staat deze verandering in de weg. Je bent voortdurend je leven aan het reorganiseren rondom die oude, vastzittende energieën. Ja, verandering en boosheid loslaten kunnen beangstigend zijn, want je laat daarmee de controle los en je weet niet wat daarna komt. Maar het is wel noodzakelijk.  

Be real

Wees eerlijk tegenover jezelf. Wees ‘echt’. Boosheid is opgekropte en onderdrukte energie. Laat het eruit. In het midden van die storm zul je merken dat helderheid en transformatie ontstaat die leiden naar bewustzijn en wijsheid.


Investeer in jezelf:
Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Liesbeth
Door

Liesbeth

op 27 Jun 2018

Altijd maar lief 'doen' is toch ook niet vol te houden. Bedankt voor het mooi verwoorden.

Linda
Door

Linda

op 27 Jun 2018

Prachtig verwoord Franklin!

corna
Door

corna

op 27 Jun 2018

prachtige woorde na mijn ziekte ben ik goed na gaan denken over mijn leven , En ben niet meer bang voor mijn mening te ´zeggen .Want ik heb ook recht op mijn leven . ik ben niet meer bang om veranderingen Het komt hoe het komt . ik ben erg sterk eruit gekomen en weet wat ik wel en wat ik niet meer wil in mijn leven, dus mijn ziekte heeft me wakker gemaakt , en denk waarom heb ik me dat alle maal laten gebeuren , ik was erg kwaad op me zelf Maar ik alleen ik kan dit veranderen in mijn leven . en ik leef dag voor dag , en ben niet bang voor wat er nog komt ,in mijn leven

Franklin
Door

Franklin

op 27 Jun 2018

Dankjewel voor jullie reactie Liesbeth, Linda en Corna! Boosheid wordt vaak gespiegeld door de buitenwereld, maar is vaak een innerlijk gevecht. Mooi als dat losgelaten kan worden!

Reactie plaatsen