Creativiteit - Prachtig en aandoenlijk animatiefilmpje - als de mentale maatschappij bepaalt
11 april 2017 

Creativiteit - Prachtig en aandoenlijk animatiefilmpje - als de mentale maatschappij bepaalt

Creativiteit wordt steeds meer de kop ingedrukt door de mentale maatschappij waarin we leven. Afgelopen donderdag liet ik dit al even terugkomen in mijn blog (lees hier dit blog eventueel). Een te mentale maatschappij heeft niet alleen veel invloed op onszelf, maar ook op onze kids die zich hieraan moeten confirmeren. Dit heerlijke, licht verteerbare en aandoenlijke animatiefilmpje (won 64 awards!) van Daniel Martínez Lara en Rafa Cano Méndez van Pixar Filmstudio’s brengt dit prachtig in beeld. Traantje gegarandeerd als je leven er te veel op lijkt 😉 Let the movies begin!

Creativiteit

Het enige wat ik aan je wil meegeven over creativiteit is dit. In mijn filosofie ben je een ‘schepper’. Je creëert je eigen wereld. Je geeft je eigen leven weer. Als creativiteit verdwijnt, dan verdwijnt daarmee ook de kleur in je leven (zie ook filmpje). Bovendien blaas je jezelf een beetje op. Je trekt de energieën aan met je wensen, verlangens en dromen, maar je doet er niets mee. Laat energie stromen, dat is een must.

Enjoy!

 

Vergeet niet om regelmatig iets te doen in je leven met je passie en creativiteit. Het maakt niet uit wat en het hoeft echt niet iedere dag een feest te zijn. Maar iets doen met passie en creativiteit betekent dat je jezelf erin stopt. Dat je je energie erin stopt. En die energie krijg je ook weer terug. Het voelt toch ook goed en voldaan als je iets doet waarin je ‘jezelf’ stopt? Als je iedere dag hetzelfde doet, als je vastzit in zich steeds herhalende en repeterende patronen zonder creativiteit, dan voel je je toch ook dor en uitgeblust? Als ‘jij’ in je creaties zit, als jij aanwezig bent in je leven, dan leven je creaties. Je merkt zelf het toch ook direct als iets met passie gemaakt is? Of het nu gaat om een boek, een film, een schilderij een heerlijk gerecht of graffiti in een oude spoorwegtunnel: je proef het!

Wordt geen robot. Durf je hart en creativiteit in je creaties te stoppen. Ook al stel je je daarmee kwetsbaar op, want iemand kan het afwijzen of be- of veroordelen, het maakt niet uit. Doe het! Leef.

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Tjitske
Door

Tjitske

op 20 Feb 2018

Wauw wat mooi en confronterend tegelijk. Met de tranen in de ogen van ontroering.

annette
Door

annette

op 20 Feb 2018

Heel mooi en duidelijk!

R.Krol-de Groote
Door

R.Krol-de Groote

op 29 Sep 2019

Prachtig filmpje !!

Reactie plaatsen