Epstein Barr virus of ziekte van Pfeifer - Wat wil het je vertellen?
20 november 2013 

Epstein Barr virus of ziekte van Pfeifer - Wat wil het je vertellen?

Epstein Barr virus, of de ziekte van Pfeifer genaamd, is het onderwerp wat deze keer behandeld wordt naar aanleiding van de blog ‘De keuze van de lezer’. Kristien vraagt of het mogelijk is om een chronisch aanwezig virus, zoals het geval is met het Epstein Barr virus, uit het lichaam te krijgen met geesteskracht.

Het Epstein Barr virus of de ziekte van Pfeifer

In het kort gezegd is het Epstein Barr virus of de ziekte van Pfeifer een virus dat de witte bloedcellen infecteert. Het is een herpesvirus dat verschillende ziektebeelden laat zien. De essentie van de ziekte wijst erop dat de er diepe emoties en krachten in jezelf zijn, die gehoord willen worden en door willen komen, maar die onderdrukt worden. Je reageert er wantrouwend en agressief op, net als op de mensen om je heen. Je vertrouwt niemand en bent voortdurend op je hoede om je te verdedigen. Je denkt dat anderen er op uit zijn je te kwetsen en beledigen, maar in feite ben je voortdurend op de hoede voor jezelf. Vol achterdocht. Het paradoxale is dat je tegelijkertijd op zoek bent naar liefde en erkenning. Er zit dus dualiteit in de essentie van een ziekte als het Epstein Barr virus opgesloten. Je wilt je losrukken uit de relaties en van de mensen om je heen, maar eigenlijk ben je boos op jezelf. Destructie uit onmacht.

De weegschaal

In mijn nieuwe boek ‘Ziekte en genezing’ dat binnenkort uitkomt, heb ik een stukje geschreven over de weegschaal als metafoor voor het oplossen van ziekte in een lichaam:

Ik merkte dat er een direct verband was tussen mijn persoonlijke groei en mijn veranderende bewustzijn aan de ene kant en aan de andere kant de wijze waarop mijn lichaam daarop reageerde met de hoeveelheid medicijnen die ik nodig had. Ik zag de balans als een weegschaal die door gewichten aan beide kanten in evenwicht werd gehouden. Iedere keer als ik nieuwe inzichten kreeg, dingen leerde die mijn bewustzijn stimuleerden of iets deed om de ballast die uit mijn verleden te verlichten, dan ging er aan de ene kant een gewichtje af. Vervolgens kon er aan de andere kant van de weegschaal, de kant die het medicijngebruik representeerde, ook een gewichtje af. Zo waren beide kanten met elkaar verbonden en hielden ze elkaar in balans. Genezen was geen kwestie van een magische drankje nemen, het was een proces dat gelijke pas hield met mijn eigen groei.

epstein barr virus pfeifer

 Ziekte is geestelijk van aard

Iedereen die mijn boeken kent of mijn gratis e-book ‘De geheimen van ziekte en genezing’ heeft gelezen (hier gratis te downloaden), weet dat ik de filosofie hanteer dat ziekte geestelijk van aard is. Veel mensen moeten daar aan wennen, omdat ze het idee hebben dat ze dat ze geestelijk volmaakt gezond zijn. Toch is de essentie en daarmee de oorsprong van een ziekte, altijd geestelijk van aard. Daar vormt zich de psychologische oorsprong van ziekte. En het is in het mentale, geestelijke deel van ziekte waar je begint met genezing. Bij je overtuigingen en conditioneringen. Je geneest van buiten naar binnen: van geestelijk naar emotioneel naar fysiek. Fysieke genezing kán volgen als gevolg van het oplossen van de essentie van ziekte, maar het hoeft niet. Ook voor het Epstein Barr virus of de ziekte van Pfeifer is dat het geval.

Geesteskracht en het Epstein Barr virus

Terug naar de vraag van Kristien: is het Epstein Barr virus met geesteskracht te overwinnen en uit het lichaam te krijgen? Lastig om dit met een volledig ‘ja of nee’ te beantwoorden. Een chronisch virus zal meestal in het lichaam blijven zitten. Maar dit hoeft geen probleem te zijn! Door het oplossen van de essentie van de ziekte zal je de ziekte zelf anders gaan ervaren, omdat je bijbehorende thema’s hebt opgelost. De thema’s van een ziekte en de ziekte zelf zijn nauw met elkaar verbonden. Een virus als het Epstein Barr virus zal in slaap gesust worden en in die zin ‘oplossen’. ‘Slapen’ dus. Ik kan er geen toezeggingen over doen of het helemaal uit je lichaam zal verdwijnen. Maar nogmaals, dat hoeft geen probleem te zijn. Ieder mens heeft bijvoorbeeld kankercellen in zijn lichaam. Ook deze zijn slapende. De cellen hoeven geen enkel probleem te vormen. De aanwezigheid van deze slapende cellen wil niet zeggen dat je kanker krijgt. In dit licht moet je het bezien. Het Epstein Barr virus kan aanwezig zijn, maar je hoeft daar geen hinder van te ondervinden. Komen we aan bij ons laatste punt…

Het ventiel en ‘De jongen die (van) suikerziekte genas’

In het boek ‘De jongen die (van) suikerziekte genas’ schrijf ik over de ventielfunctie van een chronische ziekte. Dit is een stukje uit het boek:

‘Als je als kind voor het eerst het alfabet gaat leren, gaat dit ook met een leerproces dat soms veel tijd in beslag neemt. Zo zal het ook hiermee zijn. Je moet je deze materie eigen leren maken. Bovendien is er nog iets waarvan ik je kan vertellen dat het gaat gebeuren. Je gaat terugvallen. Je gaat ‘vergeten’. Je gaat vergeten wat je hebt geleerd. Je komt in aanraking met dezelfde valkuilen die je altijd hebt ervaren en je gaat voor de spreekwoordelijke bijl. Want zoals ik al zei is de uitgeholde groef diep, oftewel, de conditioneringen zijn sterk. Vooral in een periode waarin je het druk hebt en jezelf voorbij loopt, is de kans groot dat je jouw nieuwe inzichten terzijde schuift. Neem maar van mij aan, dat is de realiteit. Wat een chronische ziekte dan doet, is je een mooi geschenk geven in de vorm van een reminder. Een herinnering. De uitingen die gepaard gaan met de ziekte komen in volle hevigheid terug. Het herinnert je eraan dat je jezelf voorbijloopt. We noemen dat een ‘ventiel’.’
‘Daarmee zorgt een ziekte, het lichaam, ervoor dat je niet vergeet waarmee je bezig bent?’ vroeg ik.
‘Inderdaad,’ beaamde hij. ‘Veel mensen hebben hun eigen ventiel. Als je jezelf te lang voorbij loopt, als er teveel druk op het ventiel komt, dan moet er lucht ontsnappen. Dit ventiel is bij iedereen anders, maar doet hetzelfde. Het kan zijn dat je last van je rug krijgt, je wordt verkouden, je knie gaat opspelen of je krijgt last van een stijve nek. Iedereen heeft zijn eigen achilleshiel, om in toepasselijke spreekwoordelijke materie te blijven,’ zei hij lachend. ‘Als je jezelf een beetje kent, weet je wel wat dit is. Een chronische ziekte heeft de neiging deze waarschuwingssignalen nogal eens te overdrijven. Afhankelijk van de chronische ziekte die je hebt, word je er in meer of mindere mate direct op gewezen als je jezelf voorbij loopt. Weinig clementie van die kant. Een chronische ziekte pakt zijn essentie en wrijft die als het ware steeds in je gezicht. Dat is dan ook een van de eigenschappen van een chronische ziekte. Dit alles heeft uiteraard ook een functie. Het thema waarmee je aan de slag bent, de essentie van de ziekte, wordt in al zijn facetten uitgewerkt. Dus waar je op lichamelijk niveau misschien denkt: ‘Is het niet eens genoeg geweest?’, daar zal je op emotioneel, mentaal en zielsniveau enorm groeien. Een chronische ziekte is een unieke en intense manier om jezelf te ervaren.’

Een chronische ziekte zoals suikerziekte of een chronisch virus zoals het Epstein Barr virus, heeft dus een functie. Als je terugvalt in de valkuilen van weleer, als je terugvalt in de essentie van de ziekte, dan trekt een chronische ziekte aan de bel en drukt je met de neus op de feiten door het opspelen van de symptomen die horen bij de betreffende ziekte. Het ventiel. Zelfs een chronische ziekte vervult in die zin dus een belangrijke functie.

Bedankt voor je vraag, Kristien!

Hieronder kunt u het boek ‘De jongen die (van) suikerziekte genas’ bestellen:

aanbieding-djdvsg

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen