Innerlijk weten - Hoe je leert luisteren naar je innerlijke stem
12 juni 2017 

Innerlijk weten - Hoe je leert luisteren naar je innerlijke stem

Innerlijk weten is het weten van binnen. Als ik zo vrij mag zijn denk ik… dat het luisteren naar dit innerlijk weten bij de gemiddelde Nederlander toch een lichte onvoldoende scoort 🙂 Een top drie notering van kwesties die lastig meester te worden zijn.

Innerlijk weten

Misschien komen deze vragen je bekend voor: ‘Ja maar, HOOOE leer ik dan luisteren naar mijn innerlijk weten…?!? En HOOOE weet ik nou dat dit mijn innerlijk weten is en niet iets anders?!?’

Innerlijk weten… het klinkt zo eenvoudig. Toch zijn veel mensen inmiddels nagenoeg bankroet door de trainingen, cursussen en workshops die ze hebben gevolgd om het luisteren naar zichzelf meester te worden. En nog steeds heeft bijna niemand het idee dat ze daar ook maar iets dichterbij zijn gekomen…  Al die stemmen en gedachten in je hoofd… Of je begrijp niks van wat er bedoeld wordt of het is totale onzin wat je denkt te horen. Is wat je hoort wel het innerlijk weten waarover gesproken wordt? Of toch niet? Het is verwarrend en dan druk ik het nog zachtjes uit.

innerlijk weten

Oude bandjes

Ik kan je vertellen: wat ik hierboven beschrijf is… niet je innerlijke weten. Het zijn al die oude bandjes in je hoofd die afgespeeld worden. Je innerlijk weten heeft niets te maken met de dagelijkse chaos en de kakofonie aan geluid van gedachten en stemmen in je hoofd. En ook niet met de innerlijke verkiezingsstrijd van al je aspecten, die je steeds opnieuw de mooiste beloften doen en iedere dag opnieuw op de troon van je leven willen plaatsnemen (lees hier).

Al die stemmen en gedachten houden je op dezelfde plaats in je leven. Ze bevestigen je huidige leven. Ze bevestigen je gewoonten en patronen en het steeds opnieuw beleven van dezelfde ‘story lines’ in je leven. Opnieuw en opnieuw. Wat dat betreft lijkt het wel wat op de serie Westworld mocht je die gezien hebben. Elke dag beleef je hetzelfde script opnieuw en opnieuw. Dus ja: de stemmen en gedachten zijn verwarrend, absoluut!

Vermenselijken van het innerlijk weten

Je innerlijk weten is er. Twijfel daar niet aan. Maar het gaat verloren in het orkest aan geluid in je hoofd. In al de (excusez moi :)) ‘shit’ die zich iedere dag opnieuw in je hoofd afspeelt. In al die afleiding om je heen. In het collectieve gedachtegoed.

innerlijk weten

Maar als je het innerlijk weten al hebt, waar is het dan? Weet je wat het grote probleem is? Weet je waarom het zo lastig is bij je innerlijk weten te komen? Mensen ‘vermenselijken’ het innerlijk weten! Daarom komen ze er niet bij. Het innerlijk weten moet eruit zien zoals ze als mens denken dat het eruit moet zien. Je DENKT dat het innerlijk weten komt als een stem of als een mentale gedachte en daar ben je naar op zoek. Je hebt je innerlijk weten mentaal gemaakt. Het moet precies binnen het hokje passen dat je er als mens in je gedachten van hebt gemaakt.

Je innerlijk weten wordt niet met grote trom en bombarie aangekondigd. En wees blij dat dit niet zo is. Je wilt je innerlijk weten zuiver houden. Puur. Niet aangetast door een mentaal concept. Geen strenge meesteres die je oplegt wat je moet weten en doen.

Je innerlijk weten is een GEVOEL

Je innerlijk weten is een GEVOEL. Een gevoel. En zodra je dit gevoel bedekt met een laag ‘mentale vermenselijking’, dan hoor je je eigen weten niet meer, omdat het er niet uitziet zoals je denkt dat het eruit moet zien. Als je ermee stopt het te vermenselijken, als je jezelf werkelijk toestaat je open te stellen en werkelijk te voelen, dan ‘hoor’ je je innerlijk weten. Je innerlijk weten praat niet tegen je in woorden. De woorden die je hoort komen van al je aspecten, niet van je innerlijk weten.  En damn, ik begrijp hoe moeilijk dat is! Daarom staat deze kwestie ook in de top drie van zaken die lastig meester te worden zijn 🙂 Als mens wil je nou eenmaal dat iets eruit ziet zoals je als mens verwacht dat het eruit ziet. Je wilt de woorden horen, de beelden zien. Maar als je moedig genoeg bent geen definitie mee te geven aan je innerlijk weten, als je moedig genoeg bent je volledig vanuit bewustzijn open te stellen voor je innerlijk weten, dan is het datzelfde innerlijk weten wat je terugbrengt bij jezelf: Zelf-realisatie.

Je innerlijk weten is er altijd

Je hoeft geen enkele moeite te doen voor je innerlijk weten. Het is gewoon daar. Altijd aanwezig. Zonder twijfel. Zonder angst. Als je stopt met het vermenselijken ervan, als je stopt met het vervuilen van je innerlijk weten met je menselijke verwachtingen, met de woorden, stemmen en beelden waar het vanuit je menselijk perspectief bezien misschien uit moet bestaan, dan maak je een grote stap naar het contact met je eigen innerlijk weten. Een grote stap naar jezelf.


Investeer in jezelf:
Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Linda Persoon
Door

Linda Persoon

op 24 Jun 2017

Mooi! Bij mij was ineens "stop zo wil ik het niet meer" en toen was het even stil, en toen ontstond langzaam iets nieuws. Een warm gevoel. Maar inderdaad, het komt niet op een aangekondigd tijdstip. En ook de "ego stemmen" zul je blijven houden. Maar ze zullen je dit keer helpen op je pad je innerlijk weten te realiseren in plaats van chaotisch door elkaar te praten. En ook als je denkt "hoe lang nog dan", heb vertrouwen. Het komt echt, als je er maar voor open durft te staan. Dat is genoeg. En dan zul je ook zien (ik in ieder geval wel) dat je ook alles wat je tot nu toe hebt geleerd, toe kunt passen om je droom te realiseren. Ik ben er in ieder geval enorm dankbaar voor.

Franklin
Door

Franklin

op 30 Jun 2017

Hoi Linda! Prachtig dat je je eigen bevindingen en ervaringen deelt. Weet zeker dat anderen daar ook weer wat aan hebben. Dankjewel!

Reactie plaatsen