Het geheime leven van planten - De magie van genezing
10 november 2020 

Het geheime leven van planten - De magie van genezing

Planten die praten en communiceren. Planten die jouw ‘gedachten lezen’. Planten die pijn, angst en schrik voelen. Planten die op grote afstand contact met elkaar hebben en zelfs planten die als een huisdier op je reageren. Op jou, het ‘baasje’. Is dat mogelijk?

Magie

Als het gaat om ziekte en genezing heb ik het in mijn boeken vaker gehad over magie. Voor genezing is een stukje ‘magie’ nodig. Het was de oude filosoof Socrates die ooit schreef dat genezing voor de helft bestaat uit een medische handeling en voor de andere helft uit een stukje ‘magie of betovering’.

Juist die magie of betovering ontbreekt vaak in de reguliere medische wetenschap. Daarom kunnen de reguliere medische wetenschap en de holistische versie van ziekte en genezing zo prachtig complementair aan elkaar zijn. 

Waarom haal ik dit aan? Ik wil het plantenrijk gebruiken om een stuk magie aan te wakkeren van iets wat je niet ziet, maar er wel is. Zodat je het geloof in ‘betovering’ ook in je lichaam gaat zien en vinden. 

Cleve Baxter

Op naar de planten. Terug naar het stukje magie. En daarvoor gaan we helemaal naar het jaar 1966. Naar Cleve Baxter om precies te zijn.

Cleve is een gerenommeerde leugendetector specialist in de VS en wat deed Cleve? Hij besloot in een moment van verveling om de elektroden van zijn leugendetector aan te sluiten op… een kamerplant. Hij was benieuwd of de plant, net als de mensen die hij in het dagelijkse leven ondervroeg, zouden reageren op fysieke bedreiging.  

Bij wijze van proef besloot hij een van de bladeren van de plant in brand te steken en wat er toen gebeurde was bizar: de pen van de grafiek schoot met een ruk omhoog! 

Realiseer je dat de beste man nog niet eens was opgestaan om lucifers te halen? Kon de plant zijn gedachten lezen?

Planten

Als de wetenschapper die hij is besluit Cleve dit fenomeen verder te onderzoeken en te documenteren. Samen met wat collega’s onderzoekt hij meer dan 25 plantensoorten en voert hij verschillende experimenten uit. Hij laat bijvoorbeeld vijf studenten langs twee planten lopen en geeft daarbij een student de opdracht om een van de planten te vernielen.

Cleve weet niet welke student het sloopwerk verricht, maar als hij daarna de vijf studenten afzonderlijk de kamer laat inlopen, kan hij aan de hand van de uitslagen op de leugendetector gekoppeld aan de overgebleven plant feilloos zien wie de dader is geweest! De plant signaleert en reageert op het gevaar van de sloper. 

Het zal je niet verbazen dat er nog veel meer onderzoeken zijn uitgevoerd. Onder andere een onderzoek naar het effect van afstand. Met gesynchroniseerde klokken doet Cleve op duizenden kilometers afstand proeven met emotionele gedachten over zijn planten. Op de monitor nlijkt dat die direct reageren op die gedachten. Los wat dit zegt over ‘tijd en ruimte’, kan de conclusie worden getrokken dat planten zich, net als een huisdier, hechten aan hun ‘baasje’.

Uiteraard reageren planten (en mensen) ook op geluid, trillign en frequentie. Lees in dat kader eventueel het blog over de trillingsfrequentie van ziekte hier nog eens.

Planten

Je eigen miracluleuze lichaam

Zoals ik al schreef gebruik ik de magie van het plantenrijk als inspiratie voor het geloof in ‘betovering’ van je eigen, miraculeuze lichaam. Het zal je niet verbazen dat wat voor planten geldt, ook voor de mens van toepassing is. Tijn Touber schreef hier het volgende al eens over in zijn boek ‘Spoedcursus verlichting’.

Een arts in Nederland deed bloedonderzoek en bekeek het bloedmonster van een patiënt onder een elektronenmicroscoop. Het zag er perfect uit. De arts begreep er dan ook niets van dat de patiënt hem enkele uren later belde met de mededeling dat zij ziek was geworden. 

De arts bekeek het bloedmonster vervolgens opnieuw en zag dat het bloed er nu heel anders uitzag dan enkele uren daarvoor! Het zat vol witte bloedlichaampjes die bezig waren een vijandelijke indringer onschadelijk te maken, namelijk een indringer in het lichaam van een vrouw die op meer dan een uur rijden van de arts woonde! Over verbondenheid, afstand en de miraculeuze werking van het lichaam gesproken… 

Het verborgen leven van bomen

Ken je de Duitse schrijver Peter Wohlleben? Hij schreef het boek ‘Het verborgen leven van bomen’. Hoogst uitzonderlijk voor een boek over een dergelijk onderwerp, is dat het miljoenen keren over de toonbank ging. In heel Europa.

Peter is boswachter en auteur en kwam er op een dag achter dat de stronk van een enorme beuk die honderden jaren eerder was gekapt – van de vroegere bast waren alleen nog resten over en het binnenste was vergaan tot humus – nog steeds chlorofyl bleek te bevatten en dus nog in leven was. Die voeding kon bij gebrek aan bladeren dus alleen maar via de wortels zijn gekomen: van naburige beuken. De familie van de oude beuk verzorgde en voedde hem. Er was dus een verborgen, onderlinge verbondenheid waar we niets van wisten.  

Die ontdekking zette Peter in vuur en vlam en de rest is geschiedenis zoals we dat zo mooi zeggen.  

Er is overigens ook een versie voor kinderen van dit boek. Bij mijn dochter op school zag ik er een poster van hangen. Prachtig geschenk als je je kinderen een stukje bewustwording wil meegeven over het plantenrijk. 

Sowieso zul je door het lezen van het boek (en door het lezen van dit blog natuurlijk 🙂 ) nooit meer op dezelfde manier naar bomen en planten kijken. Laat ook dat stukje betovering, magie en respect voor de natuur toe.  


Peter Wohlleben (1964) studeerde bosbouw en werkte meer dan 20 jaar bij bosbeheer in het Rijnland. In 2006 nam hij ontslag om zijn ideeën over ecologie in de praktijk te kunnen brengen en werd boswachter van een gebied van 1200 hectare in de Eifel. Hij schreef inmiddels meerdere boeken over het bos, dieren en natuurbehoud.

In het bos gebeuren verbazingwekkende dingen: bomen communiceren met elkaar. Bomen die niet alleen liefdevol voor hun nageslacht zorgen, maar ook voor hun oude en zieke buren. Bomen met emoties, gevoelens en een geheugen. Moeilijk te geloven? Misschien, maar het is waar!

Onderzoekers van de Universiteit van Turijn stelden jaren her vast dat planten hun eigen wortels heel goed kunnen onderscheiden van die van vreemde soorten en zelfs van exemplaren van hun eigen soort. De uiteinden hebben hersencel achtige structuren. Zit het brein van een plant dus onder de grond? Meetapparatuur heeft bij wortels van zaailingen een frequentie van 220 hertz geconstateerd. Een frequentie waarop door andere zaailingen werd gereageerd. Er wordt dus onder de grond heel wat gecommuniceerd, behalve bij door de mens gekweekte plantenrassen op de akkers. Dat heet dan veredeling.

Boswachter Peter Wohlleben vertelt fascinerende verhalen over de onverwachte en ongelooflijke vaardigheden van bomen. “In gezonde bossen zijn er echt bomenfamilies en ontstaan er vriendschappen” vertelt hij. Hij combineert de laatste wetenschappelijke inzichten met zijn eigen ervaringen uit het bos, en creëert zo een opwindende nieuwe kennismaking met levende wezens die we dachten te kennen, maar nu pas echt leren begrijpen. Zelf heeft hij dan ook spijt van iedere boom die hij heeft omgehakt, maar hij deed toen enkel wat hij geleerd had. Inmiddels weet hij dat bomen pijn kunnen lijden, elkaar kunnen helpen én waarschuwen.

En zo betreden we een compleet nieuwe wereld… Het geheime leven van bomen is een onweerstaanbare liefdesverklaring aan het bos.

Planten ‘voelen’ met je kinderen

Als je je (klein)kids wat planten magie en betovering wilt meegeven en daarmee wat magie voor het lichaam en het leven zelf, moet je het volgende eens proberen. Stiekem mag je het zelf ook doen 😉

Wrijf een keer of 20 stevig met je vlakke handen over elkaar zodat je een warm gevoel in je handen krijgt. 

Loop dan vanaf een meter of twee afstand heeeeeeel langzaam naar een stevige plant toe. Eventueel kun je je ogen gesloten houden, vaak kun je dan beter voelen. 

Naarmate je dichter bij de plant komt zul je een steeds beter voelen dat je door een onzichtbare ‘vlies’ loopt. Zonder je te veel te willen sturen zal het waarschijnlijk aanvoelen als een warm, tintelend gevoel. Al is het gevoel uiteraard subtiel. 

Wat je voelt is het energieveld van de plant. Net zoals je dat kunt voelen bij de mens. Iedereen die zich bezighoudt met Reiki & consorten zal dit gevoel herkennen 🙂 

Probeer maar, leuk!

Terug naar het lichaam

Gebruik dit blog over het plantenrijk en de letterlijk miraculeuze eigenschappen en verbindingen in de natuur, waar we als mens ook onderdeel van uitmaken, om een stuk ‘magie’ en betovering te vinden die je kunt gebruiken voor (geloof in) je eigen genezing.

Of simpelweg om je te verwonderen over de prachtige wereld waarin we leven en waar je zelf ook onderdeel van uitmaakt.

Laat ook even weten wat je ervaringen zijn met ‘planten voelen’, leuk om te horen :)!

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!    

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Monique van Westen
Door

Monique van Westen

op 12 Nov 2020

Hallo Franklin, wat een prachtig geschreven blog weer. Herkenbaar, want sinds ik traditioneel Reikimaster ben is mijn trillingsgetal verhoogd, dit pakken oa mijn planten op, ze zien er prachtig gezond uit 😊 Dankjewel, groeten van Monique

Franklin
Door

Franklin

op 17 Nov 2020

Hi Monique, dank voor je bericht, dat blijft toch het krachtigste, als je vanuit je eigen ervaring ziet wat iets doet. Dan krijgt het betekenis en dan integreer je het, omdat je het kunt zien en voelen. Mooi :)

Reactie plaatsen