Liefde en relaties: waarom ben ik alleen?
28 februari 2014 

Liefde en relaties: waarom ben ik alleen?

Liefde en relaties… en de hamvraag voor veel mensen, waarom ben ik alleen? Waarom gaan al mijn relaties uit? Waarom lukt het me niet een relatie te vinden? Waarom lukt het me niet een relatie in stand te houden? Misschien dat deze blog antwoord kan geven.

Wie bekend is met mijn boek ‘De alchemie van ziekte’ kan zich vast nog wel de tekeningen herinneren die in het boek staan afgebeeld. De tekeningen hebben betrekking op de mens en zijn essentie. Het is een kwestie van levensfilosofie, maar als er iets geldt voor de tijd waarin we leven, is het wel dat dit leven ‘het leven’ is van versmelting met je eigen essentie. Of hoe je het dan ook maar wilt noemen. Hou het heel praktisch, kijk gewoon naar alle bewustzijnsveranderingen om je heen. Dat is genoeg.

De alchemie van liefde

De tekeningen in het boek laten twee lijnen zien die uiteindelijk bij elkaar komen en overlopen in elkaar om samen een ritmische dans te vormen. Dát is de versmelting met je essentie. Om tot dat punt te komen, is er vaak een hoop verandering nodig. Niet alleen moet je afscheid nemen van veel oude overtuigingen en conditioneringen en geloofssystemen die je niet langer dienen, ook je buitenwereld ondergaat vaak een grote schoonmaak. De mensen om je heen, zoals familie, vrienden en collega’s, passen minder of niet meer bij je en verdwijnen soms uit je leven. En zo is het ook in de liefde met een partner. Als er een klassiek voorbeeld is van de reden waarom relaties beëindigd worden, is het wel omdat de ene persoon niet meegroeit met de ander. In dat geval past de ander niet meer bij je, omdat deze je tegenhoudt in je eigen groei. Groeien naar een ander bewustzijn, en dat is wat momenteel op grote schaal gebeurd, is dus een van de achterliggende redenen van veel relatie die uitgaan. Dat is de alchemie van liefde.

‘Als er een klassiek voorbeeld is van de reden waarom relaties beëindigd worden, is het wel omdat de ene persoon niet meegroeit met de ander.’

Liefde en relaties

Alles heeft dus te maken met die twee eenvoudige lijnen… De versmelting met je eigen essentie. Je bent op weg een autonoom persoon te worden. Je bent op weg naar soevereiniteit. Wie zich de blog over de heerlijke theorie van de hele en halve cirkels nog kan herinneren, zal dit goed kunnen plaatsen. Deze theorie moet je absoluut lezen als je dat nog niet hebt gedaan! Concreet: je groeit naar een hele cirkel toe, of bent het al, en vormt samen met de andere hele cirkel, je eigen essentie, een lemniscaat. De liggende acht. Het oneindigheidssymbool. Dat is wat er gebeurd.

 

liefde

 

Zoals ik al eerder schreef, passen veel oude relaties daar niet (meer) bij. Als je samen en cirkel vormde met een partner door beide een halve cirkel te zijn en je stapt in de boot naar de soevereiniteit van een hele cirkel, dan werkt die oude relatie niet meer. Tenzij je meegroeit met elkaar en samen met je partner, beide vanuit je eigen kracht, een lemniscaat vormt. Om tot die soevereiniteit te komen moet je dus veel achter je laten. Je moet weer leren met jezelf te zijn en dat valt niet mee in deze entertainmentmaatschappij vol afleidingen. Je moet jezelf weer leren kennen, leren ontdekken, leren waarderen. Je moet weer met ‘je zelf’ kunnen zijn. Eerst (weer) van jezelf leren houden, de liefde voor jezelf voelen, om wie en wat je bent. En dit is exact wat er nu aan de hand is. Dit is het leven van jou met je eigen essentie! Dit is jullie leven samen. Als je dus terug geworpen wordt op jezelf, vecht er dan niet tegen, het heeft een doel en een reden. Namelijk jezelf weer leren kennen. En daarom word je teruggeworpen op jezelf. Of het nu is door het verlies van een baan waardoor je thuis komt te zitten of door het verlies van een partner, this is why: je leert weer te leven met jezelf.

Volgende stap:

  • Zorg in ieder geval dat je de theorie van de hele en have cirkel even leest als je dat nog niet gedaan hebt! Je kunt deze blog hier lezen.

 

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen