Is jouw leven moeiteloos of een gevecht?
04 oktober 2016 

Is jouw leven moeiteloos of een gevecht?

Moeiteloos of een gevecht? Soms, als ik met mensen spreek of met mensen mail, heb ik de tranen in mijn ogen staan. Als ik zie waar mensen zichzelf allemaal doorheen worstelen. Als ik zie waar mensen zichzelf doorheen laten gaan. Fysiek en mentaal. Het doet pijn om dat te zien. Maar het hoeft zo niet te zijn.

Zoveel mensen geven zoveel op. Maar voor wat? Voor wat? Al die pijn, voor wat? Al de zorgen… voor wat? Zodat je kunt OVERleven? Dat is het toch niet waard? Dat is toch geen leven? Iedereen heeft het recht en de mogelijkheden om zijn of haar leven in een vorm van gemak te leven. Moeiteloos en in vreugde. Tranen in mijn ogen als ik zie wat mensen zichzelf allemaal aandoen.

Moeiteloos

Leven in een vorm van flow, van gemak, is net als ademhalen. En zelfs daar hebben sommige mensen moeite mee. Ervaren pijn en ongemak bij het ademhalen. Dat is zo veelzeggend. Ervaar het gewoon eens. Ademen zonder moeite, zonder inspanning, laat het eens in een vorm van zachtheid gebeuren. Niet geforceerd. Niet door na te denken over hoe je het moet doen. Dan realiseer je je dat je er niet voor hoeft te werken. Je adem is er gewoon voor je. Je hoeft er niet voor te werken. Je hoeft er geen gevecht van te maken. Moeiteloos. Gemak. Ervaar dat eens. Een adem teug, moeiteloos en in zachtheid genomen. Zonder erover na te denken. Dan realiseer je je ineens dat het er gewoon is. Voor jou. Je ontdekt dat je de lucht niet hoeft te bewegen om de lucht je neus en je longen in te laten gaan. Dat is moeiteloos. Het gebeurt gewoon.

Stop dat gevecht in jezelf. Met jezelf. Met het leven. Als je ’s ochtends wakker wordt, sta dan eens op zonder dat je direct je harnas aan doet, om met de nieuwe dag het gevecht aan te gaan. Moeiteloos, in en met gemak. Flow. Loop niet langer met je hoofd in de mist. Het is een nieuwe tijd, een nieuwe energie. Als je leven bestaat uit een gevecht, dan is het tijd dat te veranderen. Het hoort niet zo te zijn. Het hoeft niet zo te zijn.

Kijk naar jezelf. Vraag jezelf af waarom je het jezelf zo moeilijk blijft maken, terwijl het zo eenvoudig kan zijn. Claim je eigen soevereiniteit. Als je jezelf afgeleid voelt, vervreemd van jezelf, als je je jezelf niet eens meer terug kent, vraag jezelf dan af… waarom? Misschien ben je wel zo aan je situatie gewend dat je het niet eens meer door hebt. Dan is het tijd om te zeggen: no more. No more.

Moeiteloos

Als je een afscheiding hebt gecreëerd tussen jezelf, tussen je eigen essentie en je mens-zijn, dan is het tijd dat plafond te verwijderen. In mijn boeken schrijf ik over de dans van persoonlijkheden, over je aspecten en over je essentie. Lees dat nog eens door als je maar tegen die afscheiding, tegen dat plafond, aan blijft lopen. Misschien is het tijd om dat plafond op te laten lossen. Niet er doorheen breken, met geweld en kracht, nee, op te laten lossen. Moeiteloos. No more.

Misschien denk je, en heb je geaccepteerd dat, er mysteries of geheimen zijn waar je niets vanaf mag weten. Onbekend voor jou en de mensen om je heen en dat dit onbekend moet blijven. Dat er maar een paar mensen zijn die de geheimen en mysteries wel kennen, dat het jouw tijd nog niet is, dan vraag ik naar jezelf te kijken: waarom? Er zijn GEEN geheimen, tenzij je daarvoor kiest. Het enige mysterie wat er is, is WAAROM je dat plafond daar hebt geplaatst. Tussen je essentie en je mens-zijn. Het is kunstmatig. Onnatuurlijk. Het hoort daar niet.

No more. Dat is alles wat je tegen jezelf moet zeggen. Het is een keuze. Een keuze om de energie te laten bewegen. En ja, er zullen dingen zijn die je terug proberen te trekken naar het oude en de oude persoonlijkheden. En ja, het is een verleidelijke energie. Maar het heeft geen macht over je. Tenzij je er macht over jou aan geeft. Het is geen gevecht. Verleidelijk, zeker, maar dat is wanneer je zegt: no more.

Onderhandel niet langer met jezelf. Sluit niet langer compromissen. Neem niet langer genoegen met ‘net genoeg’. Zo hoeft het niet te zijn. Je bent sovereign. En er is geen tekort. Een tekort bestaat niet. Ik heb dat al eens eerder geschreven. Er is geen tekort aan energie. Energie is neutraal. Er zit net zoveel energie in een leven van gebrek, als in een leven van overvloed. In een leven van drama, als in een moeiteloos leven. Op alle terreinen. Een leven waarin gebrek aan vrienden, werk, gezondheid en geld de boventoon voert, bevat net zoveel energie als een leven met werk, gezondheid, relaties en geld. Maak het simpel voor jezelf. Moeiteloos.

Meer weten over deze materie? Je kunt de boekenserie bestellen door hier te klikken.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Reactie plaatsen