Positieve gevolgen van het Coronavirus - Zelfreflectie in tijden van Corona
20 mei 2020 

Positieve gevolgen van het Coronavirus - Zelfreflectie in tijden van Corona

Positieve gevolgen van het Coronavirus. Positief nieuws over Corona. Had je ooit gedacht dat het zover zou komen :)? We gaan het gewoon hebben over de positieve gevolgen van Corona! 

We gaan het hebben over de effecten van het Coronavirus op de korte en lange termijn en vanachter mijn glazen bol doe ik graag een voorspelling over het moment waarop het Coronavirus ons als mens gaat verlaten en waarom ik dat denk. Uiteraard garanties tot de voordeur 🙂

Voor het zover is en we ons kunnen laven aan de blijdschap rondom positief nieuws rondom Corona, is het eerst tijd voor een reality check.

‘Mensen blijven mensen’

Mensen blijven mensen. Misschien heb ik daarmee alles wel gezegd. 

Veel mensen in mijn omgeving, zeker in de eerste paar weken na de Corona uitbraak en de Corona maatregelen, liepen bijna dansend over straat (lees: het internet) in een soort ‘Kumbala Kumbala’ stemming, waarin mensen over elkaar buitelden om te vertellen dat het nieuwe paradijs was aangebroken (denk de bloemenmeisjes erbij). Het Coronavirus zou ervoor zorgen dat we met de maatschappij als geheel een soort ‘instant verlichting’ gingen bereiken. 

Ik ben meer een realist en pragmaticus en ik zie wat ik zie.

Inmiddels zijn er veel mensen weer teruggekomen bij ons op aarde 🙂 Er zijn demonstraties, arrestaties, de huurprijzen van woningen gaan gewoon omhoog, in China is de luchtvervuiling in de steden weer terug op het oude niveau (en op sommige plaatsen zelfs hoger), De VN secretaris-generaal waarschuwt voor on- en offline haat richting immigranten en asielzoekers (omdat mensen denken dat zij de veroorzakers van het Coronavirus zijn en krijgen daarom geen toegang tot medische hulp en faciliteiten), honderduizenden mensen wereldwijd staan op het punt van overlijden door de hongersnood omdat ze de straat niet opmogen om wat te verdienen, de kloof tussen arm en rijk is groter geworden en dit zie je ook terug in het onderwijs tussen hoger- en lageropgeleiden. Van deze laatste groep komen bovendien veel meer mensen te overlijden.

Business as usual dus…

Ja, absoluut, er is ook veel saamhorigheid en er zijn te gekke initiatieven om elkaar te helpen. Tegelijkertijd lopen we ook in een grote boog om elkaar heen (symbolisch) en is er steeds meer angst voor elkaar: de verbinding van direct contact wordt node gemist. Maar het belangrijkste is: mensen blijven mensen. Altijd. 

Ik heb vaker gezegd en geschreven dat verkiezingen helemaal niet zoveel gaan veranderen. Waarom niet? Dezelfde mensen die er eerst zaten, zitten nog steeds op dezelfde posities als daarvoor. De ambtenaren zijn nog steeds dezelfde ambtenaren. Dit voorbeeld geldt ook voor de Corona crisis. We zijn niet ineens ‘anders’. Mensen veranderen niet zo snel. 

Dat betekent niet dat er niet veel GAAT veranderen als gevolg van Corona. En daarmee betreden we het speelveld van de positieve gevolgen van het Coronavirus 🙂 

Positieve gevolgen van het Coronavirus op de lange termijn

Voor de positieve effecten van het Coronavirus op de lange termijn wil ik een paar onderwerpen kort bespreken: medisch, economisch, ‘energetisch’ en technologisch. 

Laten we bij de eerste beginnen: medisch.

Positieve gevolgen van het Coronavirus op de lange termijn: Medisch

Door het Coronavirus wordt er momenteel wereldwijd kei- en keihard gewerkt aan de ontwikkeling van een vaccin. Wat de motivatie daarvoor ook moge zijn. Er wordt een ongelooflijke hoeveelheid kennis verzameld over de werking van het lichaam. Over de communicatie in het lichaam. De werking van de cellen en hoe die met elkaar communiceren. Over organen, chromosomen en het DNA. 

Deze nieuwe kennis en inzichten werken als een vliegwiel. Het zet heel veel nieuwe ontwikkelingen op medisch gebied in werking. Nieuwe doorbraken en nieuwe ontdekkingen. En dit gaat hand-in-hand met nieuwe technologische ontwikkelingen, waardoor andere en betere medische toepassingen in een stroomversnelling komen. 

Ik ben er bijvoorbeeld van overtuigd dat dat de genezing van veel vormen van kanker snel dichterbij komt met de nieuwe inzichten die nu wereldwijd worden opgedaan. Misschien niet morgen, maar wel in de komende jaren. 

Positieve gevolgen van het Coronavirus op de lange termijn: Economisch

‘Mensen blijven mensen’, weet je nog :)? 

In mijn eerdere blog ‘De spirituele betekenis van het Coronavirus’ (klik hier) schreef ik al dat het Coronavirus een ‘economisch’ virus is. Punt gemaakt lijkt me zo…  

De economische gevolgen zijn zo gigantisch groot, voor ieder land maar ook wereldwijd, dat er wel dingen moeten veranderen. 

Landen zijn bankroet en landen gaan bankroet. Al is het alleen maar door uitkeringen en werkloosheid. Er moeten dingen anders. Er is geen andere keuze dan de hervorming van het economische systeem, niet omdat het mag, maar omdat het moet 🙂 

Dat bedoelde ik met ‘Mensen blijven mensen’. 

Er moet een gegronde reden zijn om een systeem te veranderen, anders blijft alles lekker bij het oude. Het kost nu te veel piekies, hoe gaan we zorgen dat ons dit in de toekomst niet weer gaat opbreken? Hetzelfde geldt voor de gezondheidszorg. Hoe zorgen we ervoor dat die anders wordt geregeld en georganiseerd? 

Landen, mensen, moeten wel. Anders ga je kopje onder. Ook dit is niet na een nachtje slapen geregeld. De rimpeling van verandering van het economische systeem als gevolg van het Coronavirus zal misschien nog tientallen jaren doordruppelen. 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

Energie of ‘energetisch’ 

Eigenlijk is er op aarde een energiecrisis gaande en dit is een van de dingen die het Coronavirus ook laat zien. Ook hier zijn er positieve gevolgen op de lange termijn. Dit onderwerp draait meer om bewustzijn. 

Bedenk dit. Energie is overal om ons heen. Je hele werkelijkheid is gemaakt van hetzelfde spulletje. De wereld draait nu voor een groot deel op het stelen van elkaars energie. Maak dat heel klein en vertaal het naar je eigen leven. Macht, kracht, controle en manipulatie zorgen ervoor dat de een de energie van de ander steelt. Dit is een/de oude manier van denken. Er is geen overvloed maar een tekort, dus moeten we zien te krijgenvan iets of iemand anders. Buiten jezelf dus. 

Als je begrijpt dat energie overvloedig en in onbeperkte hoeveelheden aanwezig is, simpelweg omdat het voortkomt uit jezelf, dan is er ook geen reden meer om energie van elkaar te stelen. Of het nou gaat om voedsel, geld of brandstof: alles is in overvloedig aanwezig. Genoeg voor iedereen. 

Hou deze vast 🙂

Kun je je nog herinneren dat er onlangs  in de VS geld werd betaald om olie af te nemen? Omdat alle opslagplaatsen vol waren?

Olie is zo’n gigantisch oude, fossiele energie. Bovendien is het zo’n corrupte en door macht gecontroleerde brandstofbron. Het staat symbool voor oude energie. 

Als je bedenkt dat er tussen twee atomen genoeg energie zit om een stad als Utrecht een jaar lang van energie te voorzien, dan kun je wel invoelen dat oude en vervuilende fosiele brandstoffen gedoemd zijn te verdwijnen. En let wel, ook zaken als windenergie zijn niet meer dan een pleister op de wonde. Het is geen oplossing.   

Met behulp van technologie zullen nieuwe brandstofbronnen ontwikkeld worden. Letterlijk nieuwe energie. Als energie letterlijk overal om je heen in de lucht is en tevoorschijn gehaald kan worden, wie zit er dan nog te wachten op oude energie?  

Zie je de symboliek tussen en van deze energiecrisis? Maar ook wat er op de lange termijn gaat veranderen? 

Er is hier nog waanzinnig veel meer over te vertellen, maar dat is voor een andere keer. 

Technologie

Dat is makkiekakkie, die mag je zelf invullen 🙂 

Omdat zaken op veel terreinen anders moeten, is het een tijd van omdenken. Dat kan in deze tijd niet zonder techniek. De positieve technologische gevolgen van het Coronavirus op de lange termijn hebben daar alles mee te maken. Ook dit komt in een stroomversnelling. Maar ook hier is bewustzijn voor nodig. Gaan we techniek ten goede gebruiken of… niet (zie ook mijn eerdere blog hierover: Hoe zie jij de toekomst – Denk je in angsten of mogelijkheden (klik hier)). 

Positieve effecten van het Coronavirus op de korte termijn

Een van de positieve effecten van het Coronavirus op de korte termijn is niet iets wat dagelijks als groot nieuws de krantenkoppen haalt, maar misschien is het wel het meest profound, het meest diepgaand, van alles wat het Coronavirus betekent voor mensen op persoonlijk niveau. 

Mensen worden teruggeworpen op zichzelf en dat vraagt om (zelf)reflectie. 

De vraag ‘Wat wil ik nou precies in en met mijn leven’ is door waanzinnig veel mensen gesteld. Je kon niet of nauwelijks naar buiten, niet naar je werk en er was veel en veel minder afleiding dan normaal. Dus zit je thuis en begin je na te denken. Te reflecteren. Wat wil ik nou eigenlijk? Wat vind ik belangrijk? Hoe wil ik straks verder als alles weer ‘normaal’ is? 

Het stellen van deze vragen zet voor jezelf een proces in werking. Als een rij dominostenen waarvan de eerste wordt omgegooid en steeds een volgende aanraakt. Het is het begin van een zoektocht. 

Veel mensen die deze tijd gebruikt hebben voor zelfreflectie (applaus!) zijn tot de conclusie gekomen dat ze dingen anders willen. Je wilt niet weten hoeveel mensen ik gesproken heb die serieuze plannen aan het maken zijn voor bijvoorbeeld een lange reis, waarbij ze de kinderen zelf onderwijs willen geven. 

Mensen die niet verder willen met de baan die ze nu hebben. Noodgedwongen of niet door ontslag. Niet terug willen naar dat leven van stress en presteren. Mensen die niet terug willen naar die oude manier van leven. Mensen die er niet aan moeten denken terug te moeten naar dat stoffige kantoor, dag in dag uit. Nauwelijks het gevoel te hebben dat ze leven. Iedere dag die ‘baas’ aan te moeten horen. Of die partner, want er sneuvelen ook genoeg relaties in/na deze tijd. 

Het coronavirus zorgt ervoor dat mensen bepaalde zaken in hun leven willen loslaten. En dat gaat vaak gepaard met een periode van onzekerheid, er ontstaat namelijk een vacuüm. 

Je weet nog niet zo goed wat er komen gaat, het enige dat je wel weet is dat je niet terug wilt naar die oude manier van leven. Dat is het begin van die zoektocht waar ik over schrijf. 

Voorspelling: Wanneer is het Coronavirus weer verdwenen? 

Het is natuurlijk altijd tricky om een voorspelling te doen. Zeker als het gaat over iets als het Coronavirus en al heeeeelemaal als het gaat over de vraag wanneer het Coronavirus weer vamos is 🙂 Foetsie, weg, opgelost. 

Ik ga er toch even mijn ‘plasje’ over doen. Zoals ik al schreef, garanties tot de voordeur. 

In het blog dat ik zojuist al noemde, ‘De spirituele betekenis van het Coronavirus’, schreef ik al wat een virus is. 

Een virus ontstaat omdat er iets is dat uit balans is in het bewustzijn van de mens. De functie van het virus is dit weer in balans te brengen. Een virus brengt in balans wat uit balans is. 

Mijn voorspelling is dat het Coronavirus tegen het einde van augustus voor het overgrote deel verdwenen zal zijn. Er zullen hier en daar nog wat plekken zijn waar het wellicht nog is en waarschijnlijk steekt het in de herfst of winter nog kort even de kop op, maar that’s it. Het is dan ‘ineens’ weg. Niet door de maatregelen die genomen zijn en niet door vaccinaties. Waarom? Door het bewustzijn van de mens. Dat wat het veroorzaakt heeft, lost het ook weer op. 

Ondanks het feit dat ‘de mens een mens blijft’, lijkt het me dat er inmiddels in het bewustzijn van de mens wereldwijd nogal wat veranderd is als het gaat om het Coronavirus en wat de gevolgen ervan zijn. Ook al zijn die inzichten uit nood geboren, zie dit blog. Ook al zijn niet alle problemen rondom het Coronavirus opgelost, er is wel bewustwording. 

Het Coronavirus laat ons keihard zien waar het mis is en gaat. En ook al is het Coronavirus binnen een relatief korte tijd weg, de ‘aftershocks’, het naijleffect, zal misschien nog wel tientallen jaren duren.   

Ik hoop dat dit waardevol voor je is. Take care en op jouw succes en… gezondheid! 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan! Klik hier om de Masterclass te bestellen.

Over de schrijver
Franklin Leers (1973) is als life coach, spreker, auteur en origineel denker gespecialiseerd in empowerment en de oorsprong van ziekte. Zijn pragmatische aanpak en vermogen om ingewikkelde materie te vertalen naar alledaagse en herkenbare gebeurtenissen heeft hem bij zijn lezerspubliek de bijnamen ‘filosoof van het dagelijks leven’ en de ‘Paulo Coelho van de lage landen’ opgeleverd.
Ina
Door

Ina

op 20 May 2020

Deze periode is een zeer positieve inzichtgevende tijd voor mij geweest. Na 2 hersenschuddingen, een 16 december 2017 (uitgegleden op mijn fiets met gladheid) en 21 juli 2019 (aangereden door een klein jongetje die op de verkeerde kant van de weg zo de straat opreed en mijn fiets raakte) leerde ik om gewoon maar dóór te gaan, omdat het in mij als mens zo werkt. Alsmaar hoofdpijn, geen energie enz. bedenk het maar. Maar deze afgelopen 2 maanden zijn zo goed geweest voor mijn gezondheid. Ik heb inzicht gekregen hoe ik altijd maar doorging, nergens op lette als het mijn eigen gezondheid betrof. Altijd anderen op plek 1 in mijn leven plaatste. En nu? Mijn man en ik in één huis, 2 mensen met veel belangstelling voor van alles, tuin opgeknapt, huis opgeknapt op een heel rustige manier, onze hobby's beoefend en we gaan zo door. We hebben geleerd hoe mooi het kan zijn als je terug geworpen wordt op jezelf, en dat het goed is. Ik zou zeggen; eindelijk iets geleerd dat zeer waardevol is voor eigen ontwikkeling. Vanavond zaten we heerlijk in de tuin te eten. Een glaasje wijn erbij en bekeken ons "paradijsje." Zo blij zijn we ermee. En "straks" - ik geloof dat het nog best een poosje gaat duren - gaan we af en toe naar een museum, iets in een restaurantje eten. Maar we kijken terug op een zeer positieve periode waar we gezond zijn gebleven en gezonde ideeën hebben mogen ontvangen.Hoe mooi is dat? En.... we realiseren ons dat wat wij ervaren hebben, niet voor iedereen zo geldt. Wij zijn blij met onze verkregen inzichten. En met de hoofdpijn aanvallen door de hersenschuddingen gaat het met de dag beter... ook weer geleerd... zorg en tijd aan mezelf besteden...

Franklin
Door

Franklin

op 21 May 2020

Hi Ina, echt, echt een prachtig bericht! Een woord: WOW :) Dank voor je reactie!

Reactie plaatsen