Wat wil verkoudheid je vertellen?

Wat wil verkoudheid je vertellen?

Verkoudheid heeft veel te maken met de ‘kou’ in jezelf. Een verkilling. Een verkoudheid krijg je als je bent teruggetrokken uit je eigen, warme liefde- en vreugdevolle basis. Wanneer ontstaat dat? Als je vooral bezig bent met wat zich afspeelt in de buitenwereld in plaats van je te richten op je eigen centrum en je eigen leven.

Verkoudheid

Verkoudheid… Het woord zegt alles. Koud, grijs, donker, ontdaan van kleur en leven. Je treedt terug. Je voelt je niet in staat je eigen leven vorm te geven. Je hebt het idee dat je geleefd wordt. Je ‘ontbreekt’ in je eigen leven. De vreugde en volheid waarmee je het leven kunt ervaren door de verbinding met je eigen kern, is weg. En daarmee ook het geloof en vertrouwen dat je het hoofd kunt bieden aan een mogelijke besmetting. Je voelt je kwetsbaar en gevangen in jezelf. Vatbaar.

[tweetquote]"Verkoudheid heeft veel te maken met de ‘kou’ in jezelf. Een verkilling. Teruggetrokken uit je eigen, warme- en vreugdevolle basis. Als je vooral bezig bent met wat zich afspeelt in de buitenwereld in plaats van met je eigen leven."[/tweetquote]

 

Toch ben je geen slachtoffer van de omstandigheden in je leven. Een verkoudheid is een wake-up call van jezelf om weer terug te komen bij… jezelf. Je laat je te veel leven naar en door anderen. Stop met het onderdrukken van je eigen gevoelens en emoties. Durf weer voor jezelf te kiezen. Je bent geen robot! Reken af met de ‘kou’ in jezelf en in je bestaan. Keer terug naar de warmte, de bron, in jezelf. Neem de tijd om weer bij jezelf te komen en onderdruk de verkoudheid niet. Rust uit, tank energie bij en gebruik de tijd met jezelf om daarna wijzigingen in je leven aan te brengen.

Zie ook griep en keelpijn.

Heb je hulp nodig of zoek je verdieping van de oorsprong van een kwaal of ziekte, neem dan contact op voor een consult via info@franklinleers.nl

 

[socialbuttons]

 
Reactie plaatsen