Wat wil diarree je vertellen?

Wat wil diarree je vertellen?

Diarree is vervelend. Heel vervelend… Maar tegelijkertijd zorgt het voor een ‘bevrijding’, voor een ‘loslaten’ van opgebouwde spanningen. Diarree wordt veroorzaakt door een ‘uit alle macht vasthouden aan’. Je wilt en zoekt vrijheid, maar je voelt je gevangen zitten, in de greep van iets of iemand. Het kan ook voortkomen de angst gevangen te komen zitten, met als gevolg dat je om je heen blaft en van je af bijt.

Diarree

Als je stevig verankerd zou zijn in je eigen structuur, dan zou je deze angst niet hebben. Simpelweg omdat je weet dat jij het bent die je leven vormgeeft en die bepaalt waarheen jij gaat. Dit laat diarree zien. Onzekerheid zorgt voor vluchtgedrag, je zet het op het rennen in plaats van jezelf te confronteren met je angsten. Nerveuze spanningen, overweldigende ervaringen, het leven in de dagelijkse realiteit, het overmant je. Met diarree zoeken deze nerveuze energieën zich met een klap een uitweg.

[tweetquote]"Diarree wordt veroorzaakt door een ‘uit alle macht vasthouden aan’. Je wilt en zoekt vrijheid, maar je voelt je gevangen zitten, in de greep van iets of iemand."[/tweetquote]

 

Je angsten komen voort uit een onvoldoende vertrouwen in jezelf. In je eigen kern en structuur. Ga niet op de vlucht voor mensen, gebeurtenissen of situaties. Bepaal zelf waaraan je je blootstelt. Wanneer jij stevig verankerd bent in jezelf, kan niets of niemand je uit je eigen basis verdringen. Dan sta je stevig geworteld in je eigen leven. Kalm en bedaard, zonder noodzaak voor een explosief loslaten.

Zie ook verstopping, de ziekte van Crohn en darmkanker.

Heb je hulp nodig of zoek je verdieping van de oorsprong van een kwaal of ziekte, neem dan contact op voor een consult via info@franklinleers.nl

 

[socialbuttons]

Reactie plaatsen