Wat wil Multiple Sclerose of MS je vertellen?

Wat wil Multiple Sclerose of MS je vertellen?

Multiple Sclerose of MS wil je vertellen dat je afwezig bent in je leven. Een hard en koud ontkennen van jezelf en een hard en koud ontkennen van alles wat je bent. Je eigen essentie, maar ook al je talenten en mogelijkheden.

Multiple Sclerose of MS

Bij Multiple Sclerose of MS ontbreekt liefde. Liefde voor jezelf. Door pijn en bitterheid breek je jezelf af. Letterlijk. En iedereen die jou wil helpen en anders beweert, staat eenzelfde lot te wachten. Je wilt het niet horen. Niet zien. Negatieve denkbeelden en overtuigingen worden weerspiegelt in het lichaam. Als de warmte niet stroomt, zal het lichaam verharden en ‘afbrokkelen’.

Laat jij jezelf naar buiten toe niet zien? Durf je geen zachtheid te tonen? Bang dat je weer teleurgesteld en gekwetst zal worden? Speel je daarom liever een rol om dit te verbergen en meer pijn en verdriet te voorkomen? En ben je eigenlijk juist daarom kwaad, kwaad om de onmacht die je naar jezelf toe voelt?

Multiple Sclerose of MS wil je vertellen dat je jezelf moet erkennen. Dat je zelf aanwezig moet zijn. In jezelf aanwezig moet zijn. Je hebt niets of niemand buiten jezelf nodig. Durf jezelf te laten zien. Hoe een ander naar jou kijkt is niet belangrijk, het gaat erom hoe jij jezelf ziet. Stop met ‘gebrek’ in jezelf zien, want het is deze verharding, dit gebrek, dat anders door het lichaam getoond zal worden.

De emoties, de negatieve gedachtepatronen, de kwaadheid, laat het als lava uit een vulkaan naar buiten spuiten! Stop met ‘gebrek’ en allereerst met het gebrek aan eigen-waarde. Stop met het spelen van de rol van ‘íjzeren Rinus’, de harde tante. Stop met die koppigheid. Wees aanwezig in jezelf. Durf jezelf te zijn. Zachtheid, warmte, sta jezelf toe.  Breek de muren af. De boodschap van Multiple Sclerose of MS is geen lichte, hoog tijd om te luisteren!
Reactie plaatsen