Wat wil  borstkanker je vertellen?

Wat wil borstkanker je vertellen?

Borstkanker wil je vertellen dat je moet kiezen voor JEZELF. Om te leven voor jezelf. Je bent nu voortdurend achter anderen aan het aanrennen, voortdurend voor anderen aan het zorgen, maar het wordt tijd dat je voor jezelf gaat zorgen. Je om jezelf gaat bekommeren. Toch is er een reden dat je dit doet. Het vraagt om zelfreflectie om te erkennen dat je misschien ook voortdurend op anderen gericht bent om aan jezelf te ontsnappen. Je klampt je vast aan alles en iedereen om je heen, simpelweg om je eigen pijn en verdriet te vergeten.

Borstkanker

Borstkanker vraagt je om weer terug te komen bij jezelf. Om anderen los te laten. Om het zware verleden los te laten. Om te stoppen met het vastklampen aan anderen, of het nou een partner is of een vriendschap die je niet meer dient, het zijn uitvluchten.

Borstkanker verteld je dat je moet leren te vertrouwen op jezelf. Dat is alles wat je nodig hebt. Al je gepieker, al je zorgen en angsten, ook voor een ziekte als borstkanker zelf, zorgen ervoor dat je niet bij jezelf kan en hoeft te komen. Maar daarmee ondermijn je je eigen creërende, zelfgenezende en creatieve energieën. Daarmee ontken je jezelf.

Borstkanker wijst je erop dat het is tijd je verleden onder ogen te komen. Het is tijd om benauwende banden en structuren los te laten. Om pijn en verdriet los te laten. Grote kans dat je momenteel opgesloten zit in verstikkende relaties met anderen, waarin jullie beiden op zoek zijn naar erkenning en liefde. Naar begrip. Je zult dit alleen in en bij jezelf kunnen vinden. Onthoud dat je precies die situaties, gebeurtenissen en mensen aantrekt die overeenkomen met je eigen overtuigingen en conditioneringen en die passen bij je eigen gemoedstoestand.

Kanker in zijn algemeenheid geeft aan dat er binnenin een strijd woedt. Stop twee kankercellen in een regeerbuis en ze vechten elkaar de tent uit. Die innerlijke strijd staat ook symbool voor de strijd in jou. Voor borstkanker.

Je hebt al je verdriet, al je emoties en pijn uit het verleden onder een deken weggestopt en het is tijd die deken op te tillen. Het is tijd jezelf spontaan te uiten en te leven. Het is tijd om voor jezelf te kiezen en jezelf te vertrouwen. Het is kiezen voor het leven. Voor jouw leven!

[tweetquote]"Borstkanker wil je vertellen dat je moet kiezen voor JEZELF.  Je bent nu voortdurend achter anderen aan het aanrennen, voortdurend voor anderen aan het zorgen."[/tweetquote]

Het is tijd voor liefde. Liefde voor jezelf. Het is tijd voor een vreugdevol bestaan. Daarop zal je lichaam reageren. Wees lief voor jezelf. Het is tijd voor grote veranderingen in je leven. Dat is de boodschap van borstkanker.

 

Investeer in jezelf: Klik hier om de boekenserie te bestellen die twijfels, angsten en onzekerheden wegneemt en vertrouwen teruggeeft. Laat je leiden langs de valkuilen van ziekte en genezing en de specifieke uitdagingen die leven in deze tijd met zich meebrengt!

Leer wat je absoluut moet weten over de oorsprong van ziekte. En hoe je deze kunt genezen! Klik hier en genees de oorsprong van ziekte met De Masterclass Geheimen van Genezing! De Masterclass Geheimen van Genezing – Omdat niemand alleen in zijn ziekte zou moeten staan!

[socialbuttons]
jannie
Door

jannie

op 07 Mar 2020

Wat een lulkoek

Franklin
Door

Franklin

op 18 Mar 2020

Hi Jannie, dank voor je constructieve bijdrage.

Silvy Peeters
Door

Silvy Peeters

op 07 Mar 2019

2011 heb ik bij mezelf gevoelt dat het borstkanker was. Na een moeilijke reis (moeilijk is dat je voor jezelf mag/moet opkomen met veel tegengas van het ziekenhuis en familie) ben ik nu aangekomen dat ik nog steeds aan het overleven ben. Sinds kort is me duidelijk dat de angst (onbewust) een verkeerd signaal af geeft en daar heb ik het nog moeilijk mee. Ben een jonge vrouw met een sterk lichaam want mijn lijf geeft duidelijk aan dat ik een andere weg moet inslaan. Medisch een wonder dat ik er nog ben. Is moeilijk te verwoorden wat het met me heeft gedaan. Bij iedere blog lees ik "dat ben ik". Mensen die dit lezen wens ik iedere dag een mooi moment.

Daniëlle Smit
Door

Daniëlle Smit

op 19 Jan 2019

Zo herkenbaar. Wat een eye-opener. Gelukkig ligt het hele circus van borstkanker al bijna 9 jaar achter me en ik moet zeggen dat ik pas een jaar of twee echt voor mezelf leef. Dank voor deze wijze woorden.

Franklin
Door

Franklin

op 19 Jan 2019

Mooi om te lezen dat er ook echt kracht in je woorden doorklinkt Danielle, super! Dankjewel voor je reactie.

Carla
Door

Carla

op 18 Jan 2019

Prachtig omschreven! Dank je wel het ontroerd me even! In 2015 kreeg ik borstkanker en YES daar was de ommekeer in mijn leven! Dank je wel lief lichaam! Vanaf dag 3 ben ik begonnen met het woord vertrouwen want dat was ik totaal kwijt...in mijzelf en in de wereld! Zo kwam ik bij lezingen terecht en weet nu dat mijn borstkanker stond voor zorg strijd moeder kind. Ik ben door het vuur gegaan voor mijn kids met alle liefde! Wat een inzichten en groei heeft mij de borstkanker gegeven! Nu 3 jaar later volledig in mijn kracht en nu zelf een praktijk om mensen terug te begeleiden naar hun hart ❤

Franklin
Door

Franklin

op 19 Jan 2019

Echt prachtige woorden Carla, ook echt bijzonder om te lezen. Mooi!

marjolein
Door

marjolein

op 15 Jan 2018

jemig, schrik me rot wat een eye opener. Wat een herkenning. Ja ook ik had borstkanker, uitgezaaid naar oksel maar schoon verklaard na een 4 jaar durend behoorlijk pittig traject waarin ik nagenoeg ondanks een echtgenoot en hartsvriendin alleen heb gestaan. En dan lees ik dit. Ja hoor ook ik sta altijd klaar voor een ander, ja vaak ten koste van mezelf. Nu na de kanker inmiddels gescheiden uit een huwelijk wat al jaren geen inhoud meer had en onlangs door mijn hartsvriendin op een heel botte harde manier aan de kant gezet. Doet pijn heel erg pijn. Maar nu na het lezen van dit stukje wakker geworden. Ik merkte al geruime tijd dat ik, iedere keer als ik bij mezelf kwam, weer een soort van uitvlucht zocht naar een ander die in de problemen zat. Ik kan dus niet handelen met mijn eigen problemen en verdriet blijkt nu. Maar hoe kom en blijf ik dan echt bij mezelf, want dat is juist het gene wat ik zo graag wil. Mezelf vinden mijn innerlijk kind, ik heb mezelf zo ontzettend hard nodig om overeind te blijven in deze harde wereld waar ik zoveel moeite mee heb. Naast dat ik borstkanker had blijkt nu dat ik ook een HSP ben. Veel puzzelstukken vallen op hun plek maar hoe kom ik nou echt bij mijzelf?

Franklin
Door

Franklin

op 17 Jan 2018

Hi Marjolein, super pittige processen waar je doorheen gaat... Ik kan me goed voorstellen hoe radeloos je je af en toe kan voelen. Mbt je laatste vraag, eigenlijk ben je daar al mee bezig... Lees deze blog eens, kijk eens of je daar herkenning in vindt: https://genezenonline.nl/zelf-realisatie/

Carolien van Vugt
Door

Carolien van Vugt

op 24 Nov 2016

Geweldig herkenbaar stuk. Ik ben inmiddels 4 jaar verder sinds de diagnose borstkanker. Heb chemo en operaties gehad en begin volgend jaar mijn laatste cosmetische herstel operatie aan mijn borst. Nog 1,5 jaar te gaan aan de hormoonpillen, wat mij best zwaar valt met al die bijwerkingen. Maar ik begin nu wel te merken dat er meer ruimte is voor de liefde voor mezelf. Dankjewel Franklin, voor je mooie tekst!

Franklin
Door

Franklin

op 29 Nov 2016

Heel graag gedaan Carolien en dank voor je mooie reactie! Sterkte met het laatste deel van je proces!

Maria
Door

Maria

op 24 May 2016

Een boeiendeelnemer verhaal. Ik herken mezelf er ook in, helaas. In 2013 is bij mij de diagnose borstkanker vastgesteld en vanaf begin 2015 is duidelijk geworden dat er sprake is van uitzaaiingen in de botten en de lever. Deze uitzaaiingen waren voorheen gezien als kenmerken van sarcoïdose. Naastuur de uitgezaaide borstkanker heb ik MS vanaf 1999 en sarcoïdose vanaf begin 2013.

Franklin
Door

Franklin

op 25 May 2016

Een ongelooflijk pittig traject, Maria. Naast de wijsheid aan reflectie die je zo te lezen al verzameld hebt met deze hele reis, wens ik je heel veel kracht en sterkte!

Reactie plaatsen