Wat wil dyslexie je vertellen?

Wat wil dyslexie je vertellen?

Dyslexie wil je vertellen dat je moet leven en streven naar je eigen natuur. Dat je moet leven naar wat jij wilt. Niet opzitten en handjes geven, maar jouw eigen voorwaarden hanteren voor het leven. Je niet conformeren aan ‘de gewone taal’, maar aan jouw eigen unieke ‘taal’.

Dyslexie

Iemand met dyslexie gaat naar de kern in alles wat hij of zij doet. De rompslomp van woorden, de zijwegen, de opgelegde maatschappelijke gebruiken en de vormen van communicatie, het komt je vreemd voor. Het is een omweg. Jij wilt ten koste van alles jezelf zijn. Je eigen weg volgen en je eigen unieke Ik, je eigen unieke Zijn, vormgeven.

[tweetquote]"Dyslexie wil je vertellen dat je moet leven en streven naar je eigen natuur. Niet opzitten en handjes geven, maar jouw eigen voorwaarden hanteren voor het leven."[/tweetquote]

 

De keerzijde is dat je, door je niet de conformeren aan de maatschappelijke standaard, vol weerstand door het leven gaat. Een weigerachtige houding tegen alles wat je wordt ‘opgedrongen’. Je hele leven bestaat uit een vechten tegen de norm. Autonoom en soeverein zijn is goed, maar als wat ik hierboven heb geschreven je houding in het leven is, dan gaat dit tegen je werken. Dit is op te lossen door een juist beeld van je eigen-waarde te ontwikkelen, zonder daarbij jezelf weg te geven of jezelf te kort te doen.

Iemand met dyslexie wil zich naar de buitenwereld toe bewijzen. Dat hij/zij meetelt. Daartoe wordt vaak een overmatige bewijsdrang opgevoerd om te laten zien wat ze allemaal wel niet kunnen en wie ze wel niet zijn. Juist omdat zij voor hun gevoel niet voor vol worden aangezien door hun ‘mankement’. Met het ontwikkelen van een juiste eigen-waarde, verdwijnt de weerstand en het vechten tegen de maatschappij. Simpelweg omdat dit niet belangrijk meer is. Een juist waardebesef van jezelf is belangrijk!

Je bent perfect zoals je bent. Herken en omarm je eigen-waarde. Herstel de communicatie met je eigen kern. Dyslexie laat zien dat je perfect bent zoals je bent. Vanuit die overtuiging kunnen jij en de buitenwereld elkaar in harmonie vinden.

Heb je hulp nodig of zoek je verdieping van de oorsprong van een kwaal of ziekte, neem dan contact op voor een consult via info@franklinleers.nl

 

[socialbuttons]

 

 
Reactie plaatsen