Wat wil eczeem je vertellen?

Wat wil eczeem je vertellen?

Eczeem wil je vertellen dat het beeld wat je van jezelf hebt niet juist is. Je ziet jezelf niet voor vol. Je legt de focus op je eigen tekortkomingen en ‘gebreken’. Althans, zo zie je het zelf. Je oordeelt keihard over jezelf. ‘Straf’ je jezelf vaak door jezelf met ijzeren wil en discipline taken op te leggen waarin je vervolgens helemaal kunt doorslaan? Dwaal je rond in gedachtepatronen, in ‘voor en tegens’ die ergens in het midden blijven zweven? Voel je je gevangen?

Eczeem

Jeuk, irritatie, zoekt zich een weg naar buiten. Uitbreken! Het is belangrijk dat je je gevoel toelaat en niet alleen je hersenen, ja ratio, laat spreken. Volg en vertrouwen op je intuïtie. Eczeem wijst je erop je eigen-waarde te erkennen en herkennen en te stoppen met het naar beneden halen van jezelf. Te stoppen met het inhouden van je creatieve energieën, want deze zoeken zich een weg naar buiten.

[tweetquote]"Eczeem wijst je erop je eigen-waarde te erkennen en herkennen en te stoppen met het naar beneden halen van jezelf"[/tweetquote]

 

Probeer te bedenken dat als jij jezelf niet als volwaardig ziet en de moeite waard vindt, dan zal een ander dat ook niet doen. Maak jij jezelf ‘lelijk’, onaanraakbaar en vind jezelf de moeite niet waard? Creëer je daarom eczeem? Verzand je in het ‘straffen’ van jezelf door het opleggen van een keihard regime?

Je schreeuwt om erkenning en liefde, maar zoekt deze buiten jezelf. Eczeem vraagt je daarmee te stoppen. Werk aan je zelfbewustzijn. Herken en ontwikkel je eigen-waarde en eigenliefde. Aanvaard en accepteer wie je bent en dat dit precies is wie je moet zijn. Dat zijn belangrijke stappen om te nemen voor iemand met eczeem. Stoppen met het beperken en neerhalen van jezelf. Uit de maalstroom van gedachten stappen, de tweestrijd in jezelf een halt toeroepen. Laat je ingehouden, creatieve energieën, de energieën in jou die zich willen manifesteren, stromen en laat deze zich niet langer via een jeukend en geïrriteerd gevoel een uitweg naar buiten zoeken.

In mijn boek De jongen die (van) suikerziekte genas staat een schat aan kennis en wijsheid waar je veel aan kunt hebben en die op vele vormen van ziekte toepasbaar is.

Zie ook constitutioneel eczeem en contacteczeem.

[socialbuttons]
Yvonne
Door

Yvonne

op 13 Mar 2019

Ik heb alleen eczeem aan mijn linkervoet en astma dit heeft toch te maken met je afweersysteem ?

Reactie plaatsen