Gratis Ebook 'Geheimen van Ziekte en Genezing' Ontdek hier wat je absoluut moet weten over het GENEZEN van de oorsprong van ZIEKTE. Praktisch en DIRECT toepasbaar. GRATIS downloaden.
Direct toegang

Page content

Wat wil een burnout je vertellen?

Wat wil een burnout je vertellen?

Burnout als vorm van zelfkastijding. Wat ben jij hard voor jezelf! Wat er ook gebeurd, hoe het leven je ook behandeld, wat men je ook aandoet, je gaat door. Door. Door. Ten koste van alles en vooral ten koste van jezelf. Zelfs als het leven je vol in het gezicht slaat, laat jij je niet ontmoedigen. Signalen komen niet aan. Tot je niet meer verder kunt en van binnen opgeblazen bent.

Burnout

Een burnout begint ermee dat je teveel pikt en slikt. Spreek je jezelf niet uit? Kom je niet voor jezelf op? Verdedig jij je eigen waarden niet? Ervaar je het leven als een marteling? Een lijdensweg? En richt je je op dingen buiten jezelf om dit te compenseren? Materie of personen?

“Een burnout begint ermee dat je teveel pikt en slikt. Spreek je jezelf niet uit? Kom je niet voor jezelf op? Verdedig jij je eigen waarden niet?”

 

Waarom pik je allemaal wat er over je uitgestort wordt? Omdat je bang bent dat er niets van je overblijft als je dit niet zou doen? Dat je identiteit, je leven, wegvalt? Dat je niets meer waard bent? Dat je niet meer gezien wordt? Een burnout komt vaak voort uit een vorm van loyaliteit en trouw, naar je baas of een partner bijvoorbeeld. Je denkt daarmee anderen te helpen, maar het tegenovergestelde is waar. En sowieso gaat het ten koste van jezelf…

Opkrabbelen uit een burnout is lastig. Het is een proces dat een lange aanloopperiode nodig heeft gehad om te ontstaan, maar ook om lange herstelperiode vraagt om weer van op te krabbelen. Je bent jezelf zo enorm voorbij gelopen. Bovendien ligt terugval op de loer.

Een brunout vraagt je je eigen-waarde te gaan herkennen en erkennen. Als jij dit niet doet, zal een ander dit ook niet doen. Weet dat je niets buiten jezelf nodig hebt en weet dat jezelf wegcijferen en opofferen de hoogste vorm van verraad is: verraad naar jezelf toe.

Kom voor jezelf op. Stop met het slikken van alles wat men op je projecteert en waarvoor jij jezelf ook (vrijwillig) aanbiedt. Stel niets boven jezelf. Forceer niets. Zorg voor jezelf. Stel jezelf op plaats nummer één.

Herstellen van een burnout is een diepgaand proces. Als je wil dat ik je help met het genezen van de essentie van een burnout, en met het oplossen van de valkuilen van een burnout , neem dan contact op voor een afspraak via info@franklinleers.nl

  Comment Section

  2 reacties op “Wat wil een burnout je vertellen?  Door Franklin op 17 november 2017

  Veel sterkte met het proces Hilgre, het gaat je lukken om er sterk en dicht bij jezelf uit tevoorschijn te komen!

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.