Wat wil een burnout je vertellen?

Wat wil een burnout je vertellen?

Burnout als vorm van zelfkastijding. Wat ben jij hard voor jezelf! Wat er ook gebeurd, hoe het leven je ook behandeld, wat men je ook aandoet, je gaat door. Door. Door. Ten koste van alles en vooral ten koste van jezelf. Zelfs als het leven je vol in het gezicht slaat, laat jij je niet ontmoedigen. Signalen komen niet aan. Tot je niet meer verder kunt en van binnen opgeblazen bent.

Burnout

Een burnout begint ermee dat je teveel pikt en slikt. Spreek je jezelf niet uit? Kom je niet voor jezelf op? Verdedig jij je eigen waarden niet? Ervaar je het leven als een marteling? Een lijdensweg? En richt je je op dingen buiten jezelf om dit te compenseren? Materie of personen?

[tweetquote]"Een burnout begint ermee dat je teveel pikt en slikt. Spreek je jezelf niet uit? Kom je niet voor jezelf op? Verdedig jij je eigen waarden niet?"[/tweetquote]

 

Waarom pik je allemaal wat er over je uitgestort wordt? Omdat je bang bent dat er niets van je overblijft als je dit niet zou doen? Dat je identiteit, je leven, wegvalt? Dat je niets meer waard bent? Dat je niet meer gezien wordt? Een burnout komt vaak voort uit een vorm van loyaliteit en trouw, naar je baas of een partner bijvoorbeeld. Je denkt daarmee anderen te helpen, maar het tegenovergestelde is waar. En sowieso gaat het ten koste van jezelf…

Opkrabbelen uit een burnout is lastig. Het is een proces dat een lange aanloopperiode nodig heeft gehad om te ontstaan, maar ook om lange herstelperiode vraagt om weer van op te krabbelen. Je bent jezelf zo enorm voorbij gelopen. Bovendien ligt terugval op de loer.

Een brunout vraagt je je eigen-waarde te gaan herkennen en erkennen. Als jij dit niet doet, zal een ander dit ook niet doen. Weet dat je niets buiten jezelf nodig hebt en weet dat jezelf wegcijferen en opofferen de hoogste vorm van verraad is: verraad naar jezelf toe.

Kom voor jezelf op. Stop met het slikken van alles wat men op je projecteert en waarvoor jij jezelf ook (vrijwillig) aanbiedt. Stel niets boven jezelf. Forceer niets. Zorg voor jezelf. Stel jezelf op plaats nummer één.

Herstellen van een burnout is een diepgaand proces. Als je wil dat ik je help met het genezen van de essentie van een burnout, en met het oplossen van de valkuilen van een burnout , neem dan contact op voor een afspraak via info@franklinleers.nl

[socialbuttons]
Hilgré Walraven
Door

Hilgré Walraven

op 11 Nov 2017

Héél herkenbaar. Zit midden in het herstel proces!!

Tini Kox
Door

Tini Kox

op 19 Mar 2020

Ik weet er alles van Franklin. Het is voor mij nu de 2e keer dat ik.midden in een burn-out zit. Wat jij me nu.laat zien is dat ik beter bij mezelf moet blijven. Maar als ik iemand iets probeer duidelijk te maken en het wordt van alle kanten gebagatelliseerd ga ik door het lint. Ik heb joyw boeken ak, masr tot mijn schande heb ik er recentelijk pas 1 gelezen. Het eerste wat ik nu ga doen is jouw andere boeken ook lezen. Ik moet he zeggen dat ik wakker schrok van een nachtmerrie en voelde ne voor get eerst in mijn.leven heel erg angstig. Ik ben opgestaan om 04.00 uur en heb eerst iets gedronken om tot mezelf te komen. Toen dacht ik ik ga even naar mijn mails kijken of er nog iets belangrijks was. Toen kwam ik jouw email tegen. Die ben ok nu aan het lezen en ik wordt er weer rustig van. Bedankt hiervoor. Ik ga nog even door met lezen en dan ga ik proberen nog wat te slapen want het is nu 05.03 uur. Groetjes

Franklin
Door

Franklin

op 20 Mar 2020

Hi Tini, wat een vervelende situatie, laat even weten hoe het gaat met je tijdens het lezen van de boeken. Je kunt me ook altijd even apart mailen als je je verhaal kwijt wilt. Anderen triggeren/spiegelen blijkbaar iets in je waarvan de stoom uit je oren loopt. Goed om te kijken wat dat dan is, want eigenlijk is het totaal irrelevant wat een ander zegt en denkt. Als je goed in je vel zit voel je dat ook zo. Vanaf deze plek iig heel veel sterkte, Tiny!

Franklin
Door

Franklin

op 17 Nov 2017

Veel sterkte met het proces Hilgre, het gaat je lukken om er sterk en dicht bij jezelf uit tevoorschijn te komen!

Reactie plaatsen