Wat wil gordelroos of zona je vertellen?

Wat wil gordelroos of zona je vertellen?

Gordelroos wil je vertellen dat je te veel leeft in angst. Angst voor alles wat zich ‘daarbuiten’ bevindt. Angst voor wat je zou kunnen ‘verslinden’. Leeft er een voortdurend onbestemd, bijna onveilig gevoel in jou? Toch is het niet het wantrouwen voor alles wat zich daarbuiten bevindt waar je aandacht op gericht zou moeten zijn. Het is het ontkennen van jezelf, je eigen natuur, wat je moet onderzoeken. Want dat is waar je de oorsprong van gordelroos kunt vinden.

Gordelroos

Je zet je vast in een ‘gordel’. Een structuur die beknellend en verstrikkend aanvoelt. Een gordel waar je eigenlijk uit zou willen ontsnappen, maar waarvoor het vertrouwen in je eigen natuur en het vertrouwen in alles waartoe je in staat bent, ontbreekt. Je sluit de weg naar jezelf af.

Wat zou jij willen? Een ander zal het niet weten. Kan het niet weten. Je vermomd je naar buiten toe. Je acteert. Je laat alleen die dingen van jezelf zien, waar anderen je om kunnen waarderen en goedkeuren. Goedkeuring die je in jezelf moet vinden. Dat is wat gordelroos je wil laten weten.

[tweetquote]"Je zet je vast in een ‘gordel’. Een structuur die beknellend en verstrikkend aanvoelt. Een gordel waar je eigenlijk uit zou willen ontsnappen. Dat is wat gordelroos je wil laten weten." [/tweetquote]

 

Stop met het zoeken naar uiterlijke bevestiging. Stop met het veroordelen van jezelf en begin met het omarmen van wie jij bent. Ook de ‘schaduwkanten’ waar je zelf niet trots op bent. Het hoort allemaal bij jou! Het is wie je bent. Bij zelfacceptatie begint de weg naar je zelf liefhebben. Durf jezelf onder ogen te komen, zowel in je gedachten als in je daden. Denk niet 'minderwaardig' over jezelf en zie jezelf voor vol aan. Leg een nieuwe basis aan. Onderdruk jezelf niet langer. Daar begint het genezen van de oorsprong van gordelroos.
[socialbuttons]
Reactie plaatsen