Wat willen nachtmerries je vertellen?

Wat willen nachtmerries je vertellen?

Nachtmerries vinden hun oorsprong in angsten. Waar je overdag angsten kunt rationaliseren en wegdrukken, komen deze ’s nachts in je onderbewuste naar boven. Wat je overdag bezighoudt, wat je overdag verdringt of niet verwerkt, komt in je slaap naar boven. Waar jij in je diepste zelf mee worstelt, uit zich in je dromen die daarmee kunnen leiden tot nachtmerries.

Nachtmerries

Het zijn dus de (onverwerkte) angsten die kunnen leiden tot nachtmerries. Probeer wel de functie ervan te zien: een nachtmerrie is een uitlaatklep voor de angsten die je overdag niet toelaat en om die reden onverwerkt zou blijven en zich in je lichaam zou opslaan. Je eigen essentie zoekt naar groei en je grootste angsten komen via een nachtmerrie in the spotlights te staan en vragen erom te kijken naar die angst. Dat bewerkstelligd groei.

Daar waar je overdag wellicht voor ‘de echte wereld’ wegvlucht, biedt de droomwereld die mogelijkheid niet. Nachtmerries vragen erom de werkelijkheid onder ogen te zien en te stoppen met vluchten voor jezelf en je werkelijkheid. Het is een confrontatie met als doel je innerlijke gevoelswereld te leren begrijpen en in harmonie met jezelf en je bestaan te komen.

[tweetquote]"Daar waar je overdag wellicht voor ‘de echte wereld’ wegvlucht, biedt de droomwereld die mogelijkheid niet. Nachtmerries vragen erom de werkelijkheid onder ogen te zien en te stoppen met vluchten voor jezelf en je werkelijkheid."[/tweetquote]

 

Heb je hulp nodig of zoek je verdieping van de oorsprong van een kwaal of ziekte, neem dan contact op voor een consult via info@franklinleers.nl

 

[socialbuttons]
Reactie plaatsen