Wat wil haaruitval je vertellen?

Wat wil haaruitval je vertellen?

Haaruitval staat symboliek voor het aan jezelf opleggen van een strak regime en een beknellende, te strakke structuur waartoe je jezelf dwingt. Neig je ernaar dat alles exact zo moet zijn als jij hebt bedacht? Vastomlijnd en strak? Geef je jezelf geen ruimte om te ademen? Sta je niets buiten de lijntjes toe? Is alles vastgelegd in kaders?

Haaruitval

Haaruitval wil je vertellen dat energie moet stromen. Dus ook de energie in jou. Haaruitval wijst je daarop. Geef jezelf die ruimte! Probeer niet alles onder controle te houden. Je zet jezelf daarmee ‘vast’. Door middel van die extreme controle probeer je misschien grip op je leven te krijgen, maar alles wat jou probeert te bereiken, van binnen en van buiten, sluit je dan wel uit. ‘Het mocht je eens afhalen van de ingeslagen weg’ en… daarmee zouden dingen buiten je controle kunnen vallen… Dit is niet wat het leven is. Dit is niet waar het leven om gaat.

[tweetquote]"Haaruitval staat symboliek voor het aan jezelf opleggen van een strak regime en een beknellende, te strakke structuur waartoe je jezelf dwingt." [/tweetquote]

 

Haaruitval… Je haarwortelen staan te trappelen om te mogen doorkomen. Je creativiteit, je talenten, je scheppende vermogens worden gesymboliseerd door de haarwortels. Ook deze willen doorkomen. Gehoord worden. Dit vraagt een vertrouwen, in eerste instantie in jezelf en het leven. Loslaten en vertrouwen. Sta toe dat ervaringen je kunnen bereiken. Sta open voor de spontaniteit in je leven. Daar ligt de oplossing voor haaruitval.

Zie ook kaalheid.

Heb je hulp nodig of zoek je verdieping van de oorsprong van een kwaal of ziekte, neem dan contact op voor een consult via info@franklinleers.nl

[socialbuttons]
Reactie plaatsen