Wat wil de ziekte van Crohn je vertellen?

Wat wil de ziekte van Crohn je vertellen?

De ziekte van Crohn duidt erop dat je te veel gericht bent op de buitenwereld. Eigenlijk draag je twee gezichten: één naar de buitenwereld toe en je ‘werkelijke gezicht’ over hoe je je voelt en hoe je jezelf ervaart. Je ziet de wereld als bedreigend en als gevolg daarvan voer je een maskerade op. Je ‘vangt’ anderen in je web van liefde en vriendschap in de hoop daarmee de leegte in jezelf te vullen.

De ziekte van Crohn

Je voedt je met de input van anderen. Je hebt hen nodig om jezelf heel en compleet te voelen, terwijl je dit gevoel uit jezelf zou moeten halen. Je hebt anderen niet nodig! Niet om jou te vullen en heel te laten voelen in ieder geval. En niet vanuit afhankelijkheid. Als je je vult met ‘anderen’, dan vul je jezelf ook met dingen die niet van jou zijn. Je vervreemd jezelf van je eigen leven. In deze zaken vind je de oorsprong van de ziekte van Crohn.

[tweetquote]"De ziekte van Crohn duidt erop dat je te veel gericht bent op de buitenwereld. Je ziet de wereld als bedreigend en als gevolg daarvan voer je een maskerade op."[/tweetquote]

 

Het is tijd om je eigen-waarde te erkennen en herkennen. Je hebt die ander niet nodig. Je kunt die leegte niet via de ander vullen. Maak je los uit die machtsstrijd. Het is een dun laagje vernis, glazuur, waarachter je je verschuilt. En dat weet je! Je zult in deze ‘act’ buiten jezelf nooit de vervulling vinden die je zoekt.

Je bent prachtig! Dat is wat de ziekte van Crohn je wil vertellen. Je bent het waard om jezelf volledig te omarmen. Het draait om zelfacceptatie en eigenliefde. Wees warm voor jezelf. Durf te leven, durf jezelf te laten zien. Wees eerlijk naar jezelf toe. Sta je rijke, innerlijke wereld toe om zich te tonen en stop met het uiterlijk vertoon.

Zie ook diarree, verstopping en darmkanker.

Heb je hulp nodig of zoek je verdieping van de oorsprong van een kwaal of ziekte, neem dan contact op voor een consult via info@franklinleers.nl

 

[socialbuttons]
Paul
Door

Paul

op 26 Mar 2021

Of er nog niet aan toe om het te erkennen....

Jodie
Door

Jodie

op 19 Apr 2016

Wat een onzin. Ik heb zelf de ziekte van Crohn en kan mijzelf hier totaal niet in vinden.

Franklin
Door

Franklin

op 25 Apr 2016

Hi Jodie, dit is een filosofie van genezing, het is mijn waarheid zoals ook jij jouw waarheid mag hebben. Als het niet voor jou bedoeld is, gewoon weer loslaten. Het heeft mij heel veel gebracht, dat is ook de reden dat ik dergelijke informatie deel.

Marijke
Door

Marijke

op 28 Sep 2023

Wat ik dan dubbel vindt is dat er staat "laat jezelf zien zoals je je van binnen voelt" en dat is leegte. Maar je mag zelfliefde voelen en blij zijn met jezelf. Dat is toch een dubbele boodschap...want dat is niet wat je van binnen voelt blijkbaar...

Door

op 28 Sep 2023

Hi Marijke, de leegte wijst op de situatie waarin iemand zich bevindt (onderdeel van de essentie van de ziekte van Crohn). Je rijke innerlijke wereld tonen en blij zijn met wie je bent en accepteren dat je perfect bent zoals je bent, is de situatie waar je naartoe wilt. ps Maak het niet te mentaal door de woorden te analyseren, probeer te voelen wat er staat.

Anna
Door

Anna

op 05 Oct 2023

Ik herken dit heel erg maar ik heb colitis ulcerosa. Is dat voor deze ziekte anders? Aangezien het wel beiden onder IBD valt...

Door

op 06 Oct 2023

Hi Anna, er zijn wat nuanceverschillen maar de essentie is hetzelfde.

Reactie plaatsen